r
Nosalty Logó

Csokoládéhab-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokoládéhab-torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 4393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    341.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált kekszhez adjuk hozzá a (puha) vajat, a kakaóport és 1 ek. porcukrot; keverjük össze, majd csatos tortaforma aljába simítgassuk bele; ez mehet is a hűtőbe addig, míg a krém elkészül.
  2. A csokikat törjük össze, majd gőz fölött olvasszuk fel, adhatunk hozzá néha pár cseppet a tejszínből, csak hogy ne ragadjon az edény oldalához. Tegyük félre hűlni.
  3. A tejszínből, hozzáadva a habfixálót, gépi habverővel verjünk viszonylag kemény habot.
  4. A mascarpone-t keverjünk össze fakanállal 2 ek. porcukorral, és óvatosan forgassuk bele a kész habba, majd a közben kihűlt (de min. langyos) csokoládét is adagoljuk szépen bele; lassan dolgozzuk össze őket.
  5. Vegyük elő a kekszalapot, és öntsük rá, majd simítsuk el a csokoládés habot. Díszíthetjük a tetejét ízlésünk szerint; grillázzsal, dekorcukorral, darált dióval ésatöbbi :)
  6. Min. 2 órára tegyük hűtőbe tálalás előtt!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3772
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szerelmem Édesanyjától kaptam ezt az elronthatatlan receptet, köszönöm! Én nem vagyok édesszájú, de rendszeresen rájárok erre a finomságra. Nem túl édes, inkább a minőségi csokoládé dominál. A mascarpone (stb.) miatt sajnos nem egy olcsó mulatság, de időnként megéri elkészíteni, a siker garantált ;)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?