r
Nosalty Logó

Csokitorta Lillus-M konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillus-M
Csokitorta Lillus-M konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5369 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 310 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 1343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    396.8 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6167.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2533 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4498 micro
Összesen 5369 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához: A sütőt előmelegítjük. Két db tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét. Majd a tojásokat egy másik tálban fehéredésig keverjük a porrá őrölt xilittel, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és a felolvasztott étcsokit. Végül hozzákeverjük a fehérjehabot.
  3. Szétosztjuk a masszát a két tepsiben és megsütjük légkeverés mellett.
  4. Ha kihűlt, megfordítjuk a lapokat. Könnyen lehúzható róla a sütőpapír.
  5. Kétfelé vágjuk a lapokat, így kapunk 4 egyforma nagyságú tortalapot.
  6. A krémhez: Az étcsokit, a gheet és a kakaóvajat egy tálba tesszük. Gőz fölött (én inkább mikróban) felolvasztjuk és félretesszük.
  7. Egy másik edénybe beleütjük a tojásokat, a vaníliát, és 2 ek xilitet teszünk hozzá. Ezt gőz fölött habverővel verjük, kb mire 50 fokot eléri, hogy a tojások meg ne főjenek (én hőmérőztem).
  8. Kicsit hűtjük, majd az előzőleg elkészített masszát hozzákeverjük.
  9. Ha kihűlt, tölthető vele a piskóta. Úgy osszuk a krémet, hogy jusson a tetejére is és az oldalára is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22543
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Ajánló

Akinek nincs kakaóvaj otthon ezzel a krémmel is töltheti, túl nagy különbség nem lesz a két krém között 6 db tojás 3 kanál xilit (por) 1kk. vanília aroma 15 dkg 74%-os étcsokoládé 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 30 dkg ghi, vagy vaj A csokoládét apróra vágjuk. A tojásokat összekeverjük az édesítővel, vaníliával. Gőzfürdő felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve beledolgozzuk a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, majd hűtjük a krémet  Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű gheet/vajat és habosra keverjük

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lillus-M 19 recept

Ez a süti a gyerekeim kedvence, bár csak ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Elkészíteni igen egyszerű. És a legjobb benne, hogy nem tartalmaz se tejet, se cukrot, se lisztet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek