r
Nosalty Logó

Csokitorta gesztenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Csokitorta gesztenyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gesztenyéhez

A tésztához

Összesen 507 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gesztenyéhez

A tésztához

Összesen 3036 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gesztenyéhez

A tésztához

Összesen 338 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 507 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 3036 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

A gesztenyéhez

A tésztához

Elkészítés

A gesztenyéhez

  1. A gesztenye lapos oldalán x nyílásokat vágunk, hogy sütés közben ne robbanjon szét. Sütőlemezre rakva, forró sütőben (200 C) 20 percig sütjük. Még melegen megpucoljuk.
  2. Belerakjuk egy kislábasba a 18 dkg cukorral, csipet sóval meg a félbevágott vaníliával és annyi vizet engedünk rá, hogy 5 cm legyen felette. Felforraljuk, majd kislángon főzzük 45 percig. Hagyjuk a szirupban kihűlni, majd leszűrjük.
  3. A tésztához vízgőz felett megolvasztjuk a felaprított csokoládét, a vajjal meg a 9 dkg cukorral elkeverve. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a langyos csokoládéval meg a liszttel. Egy nagy tálba öntsük át és adjuk hozzá a keményre felvert tojásfehérje 1/3-át, lazán forgassuk össze, végül a maradék fehérjével ugyanígy járunk el.
  4. Kivajazott, kivehető aljú kerek formába öntjük, a tésztára rakjuk a gesztenyéket és kicsit a tésztába nyomjuk.
  5. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a tetején egy vékony kéreg képződik. 5 percig hagyjuk a formában hűlni, majd kiemelve belőle, hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3220
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Ajánló

Dupla mennyiségű tésztával kellett volna készíteni, akkor lett volna torta magasságú. Gesztenyével pedig az egész tetejét be kellett volna borítani, talán legközelebb sikerül jobb minőségűt beszerezni! :)

Receptkategóriák

Ennek a tortának csak megláttam a képét és tudtam, hogy el kell készíteni. Akkor még nem sejtettem, mekkora fába vágtam a fejszémet. A gesztenyét bevagdosni, sütés után megpucolni... csak az álljon neki, aki ki van pihenve. A szirupban megfőzni, az már gyerekjáték, de ha nem egyforma méretű a gesztenyénk, számítsunk arra, hogy a fele atomjaira esik. Sebaj, jó lesz pürének, de most már jó lenne, ha maradna a sütibe is. Azt még nem is mondtam, hogy egy néhány már sütés után kiesett, mert ahogy szétnyílt a héja nem világosbarna hús látszott ki, hanem fekete, kukába vele! Szóval így maradt 9 egész szem gesztenye a végére, én fél kilóról indultam. Szerintem mindenféleképpen csak akkor érdemes belekezdeni, ha amúgy is készítünk gesztenyepürét és pár egész szem akad benne, mert a tésztát összedobni már nem olyan vészes.

Hozzávalók

A gesztenyéhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek