r
Nosalty Logó

Csokitorta csokiforgáccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Csokitorta csokiforgáccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 386 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    452.1 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5616.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2700 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 6876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírra kibéleljük, a mandulát megőröljük.
  2. A tésztához a csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral és egy csipetnyi sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és a langyosra hűtött olvadt csokoládét is apránként belekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fakanállal beleforgatjuk a fenti mandulás-kakaós masszát. Kb. 30 percig óvatosan sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, és kicsit kihűlt, a sütőpapírt eltávolítjuk róla, majd a kisült tésztát minimum 8 óráig, de akár egy egész éjszakán keresztül is hűlni hagyjuk.
  4. Másnap a krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a tejet és a keményítőt gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízfürdőbe állítva kevergetve kihűtjük.
  5. 25 dkg tortabevonót gőz felett felolvasztunk.
  6. A vajat felhabosítjuk, majd a tojásos krémet és a felolvasztott csokit evőkanalanként hozzáadva egyenletesre keverjük.
  7. A piskótát 3 egyenlő lapra vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. Majd a 3 lapot is ráhelyezzük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk.
  8. Kb. 5 dkg tortabevonót lereszelünk, és ezzel szórjuk meg a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5474
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

Tartalmas és tömény, de nagyon finom, szájban olvadós csokoládés édesség.  Nekem a sütéskor kicsit megrepedt a teteje, de mivel jól betakartam krémmel, a kész tortán már nem látni ezt a kis testi hibát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokitorta csokiforgáccsal
Tomatotree 262 recept

Barátnőm kínált meg ezzel a tömény gyönyör csokitortával, aminek már akkor sem tudtam ellenállni. Most jött el az ideje, hogy én is megsüssem, mikor is a fiam 25 éves lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek