r
Nosalty Logó

Csokitorta 19. - mogyorós, mazsolás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Csokitorta 19. - mogyorós, mazsolás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5022 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 287 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4283.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 5022 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból egyszerű piskótát sütünk: felverjük a 7 tojásfehérjét, ha már kemény, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat (egyesével), és egységesre keverjük. Végül a lisztet is kanalanként beletesszük, és simára keverjük. Megsütjük. (tűpróba!)
  2. A krém elkészítését a csoki gőzfürdő feletti megolvasztásával kezdjük. Közben az 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és az 5 dkg cukrot, és a maradék 4 dl tejjel és a vaníliarúddal hagyományos módon felfőzzük.
  3. Ha a sűrű puding elkészült, belekanalazzuk a 10 dkg cukrot (amíg még meleg, hogy elolvadjon benne), majd az olvadt csokit is hozzákeverjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a krém, és ekkor a felhabosított puha vajjal robotgéppel összedolgozzuk.
  4. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is be tudjuk kenni vékonyan.
  5. Ízlés szerint a tetejét bevonhatjuk csokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6052
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Stahl Judit csokoládés édességek című kiadványából van a krém receptje, némi változtatással. Nagyon egyszerű elkészíteni, és biztos a siker!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek