Csokitorta recept

Csokitorta
Csokitorta
receptkönyvben hozzászólások (74)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőm születésnapjára készítettem ezt a tortát. 10 évvel ezelőtt kostolta nálam és azóta emlékszik az ízére. Remélem erre az ízre gondolt. Majd ma este kiderül.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes csokitorta, csokoládétorta

elkészítés

  1. Előző este a csokoládét felolvasztjuk, beleöntjük a tejszínt és a cukrot, kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Ha kihűlt, az éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A piskotát is elkészíthetjük előre. Az 5 tojást lemérjük, mert annyi cukor és liszt kell hozzá, amennyit a héjában megmért tojások nyomnak.
  4. Egy keverőtálba tesszük az 5 tojást (fehérje, sárgája egyben) és a cukrot. Habverővel kb. 5 perc alatt felverjük.
  5. Apránként hozzáadagoljuk a lisztet. Ha túl sűrűnek találjuk, tehetünk bele egy kevés langyos vizet.
  6. Egy kb. 25 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk és belesimítjuk a tészta 3/4 részét. A maradékba belekeverjük a kakaót.
  7. Ezt a kakaóst tésztát a tetejére öntjük és egy fakanál végével egyhén, körkörösen belekeverjük, hogy márványos legyen a kész tészta.
  8. Előmelegített kb. 160 fokos sütőben (kb. 30 percig) sütjük. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy a közepe is megsült-e.
  9. Másnap a csokis tejszínt habverővel felverjük, hogy kenhető állagú masszát kapjunk. Néha a tejszín győz, ilyenkor segítségünkre lehet a habfixáló, amit egyszerűen csak hozzákeverünk és ezzel már biztosan felverhető lesz.
  10. A tortalapot félbevágjuk. Közepét megkenjük a krém felével. A másik felével pedig a torta külsejét borítjuk be.

statisztika

beküldve:
nézettség: 125 857
elküldve: 16
receptkönyben: 831
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (74)

attila0427
attila0427cs, 2013-05-02 11:33

Apukám nagyon édes szájú, most lesz nemsokára születésnapja, szerintem kipróbálom! Köszi a receptet.

Lengyel Anikó
Lengyel Anikósze, 2011-10-26 16:12

A krémje nagyon ötletes, a családom számára igaz kissé keserű volt ez lehet azért van mert 85%-os csokit használtam én így tettem hozzá még 3dl tejből főzött krémet, de nagyon köszönöm az ötletet

kisfruzsi
kisfruzsisze, 2011-10-12 22:07

Megsütöttem szülinapi tortának és mindenkinek ízlett! A krém szuper könnyű, bár én egy kicsit túl vertem, mert inkább hab állagúvá vált és elvesztette a szép étcsoki színét. A piskótát laposnak találtam, ezért sütöttem hozzá egy 4 tojásosat is (az lett a 2. lap). De a recept szuper!

maestro shef
maestro shefszo, 2011-09-10 08:44

borzalom ez a recept már többször próbáltam de a krém mindig híg és ha a habfixálóval sem segít csak ha felforraljuk azt meg ugye nem írtad oda sajnálom de már többször történt másik krém recepttel meg sikerül

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinasze, 2011-10-26 18:50

Sajnálom, hogy nem jött be ez a recept. Az elején az első mondatban szerepel, hogy fel kell forralni a tejszínt a csokival. Ha hűtőbe teszed egy éjszakára akkor működnie kell a dolognak. :-((( Szia Kiki

Batka80
Batka80h, 2011-08-15 22:28

Köszi a receptet! Ez lett Anyukám szülinapi tortája, és nagyon ízlett neki!!! A krémet Hulalaval csináltam, mert az volt itthon, és isteni lett, nem kellett semmi trükk a felverésnél. A tészta nekem kicsit sűrű így, hogy a tojások súlyának megfelelő mennyiségű lisztet tettem bele. Én úgy tanultam, hogy ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt. Ennek ellenére feljött és szépen ketté tudtam vágni, bár került bele egy fél sütőpor.
A lényeg, hogy sikert aratott a családban, még egyszer köszi! :)

Kriszta

alkotommertalmodom
alkotommertalmodomszo, 2011-05-07 20:25

Kedves Kiki!
sikerült a torta, és nagy sikert arattam vele, de a márványos piskóta rész kimaradt, mert a recept végét kifelejtettem, de az íze nagy sikert aratott:) piskóta is szép magas lett, 6tojással csináltam, 10dkg rétesliszttel, és 20dkg másikkal, meg sütőporral:)
kép róla : http://kepfeltoltes.hu/110507/F_nyk_p0075_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/110507/F_nyk_p0076_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

köszi még egyszer a receptet és a segítséget:)
Üdv Livi

alkotommertalmodom
alkotommertalmodomsze, 2011-05-04 19:24

köszi, hétvégén kipróbálom, életem első tortája lesz:)
még annyi kérdésem van, h nem tudod esetleg a gázsütőben a 160 fok hányas fokozat?

alkotommertalmodom
alkotommertalmodomk, 2011-05-03 17:16

Kedves Kiki! azt szeretném megkérdezni, hogy 28 cm-es tortaformához mennyivel kell több az alapanyagokból? köszi Livi

memi79
memi79szo, 2011-03-26 19:31

Kedves Kiki! Először készítettem csokitortát, és nagy sikert arattam vele! Még a fogyókúrázó barátnőm is megkóstolta, nem tudott neki ellenállni. Isteni finom!!!!!!!!!! A piskótát a hagyományos módon készítettem el, tettem bele sütőport is, mégsem jött fel akkorára, hogy ketté tudtam volna vágni, ezért sütöttem még egyet. A krémet tejcsokiból készítettem ,mert az én családom nem szereti az étcsokit, Hulalával csináltam, de kellett hozzá a két csomag habfixáló. A krémem halványabb színű lett, mint a képen, a tetejére olvasztott csokiból csíkokat húztam. Könnyű, nem túl édes, habos,isteni csokitorta. Mindenkinek ajánlom, hogy bátran készítse el. Köszönet a receptért, üdv, Memi.

Nyuszifüles
Nyuszifülesszo, 2011-03-19 21:46

Kiki, én szóhoz sem jutok. Ez volt életem első igazi tortája, és ha tudnád milyen sikere volt :)
Köszönöm ezt a szuper receptet! Üdv, Nyuszifüles

ginipepe
ginipepecs, 2011-03-03 16:32

Sziasztok!

Nálunk ez a család kedvenz tortája, bár én dupla ennyi krémmel csinálom, mert azt imádják benne.:) Ja és nem teszünk a krémbe plusz cukrot, és nem hiányzik belőle. Sztem bármelyik normál piskóta recept jó hozzá, én a sima 6 tojás 6 ek cukor 6 csapott ek lisztes alapreceptet használom, fél cs sütőporral, de ha véletlenül nincs akkor azt nem rakok. Persze szoktam cifrázni vanillincukorral is. Lényeg hogy nálunk csak ez a csokitorta megy.:)

Kiss Lilla
Kiss Lillacs, 2011-02-24 16:19

Isteni finom lett a torta...Nagyon szépen köszönöm a receptet...
Lilla

Evolim
Evolimszo, 2011-02-26 14:38

Sziasztok!
Lemértem a hozzávalókat, ha egyszer lusta lennék elővenni a mérleget. Szeretném ezt most megosztani a "hozzám hasonlókkat", meg azokkal, akiknek még nincs mérlegük.
5 db tojás = 30-32 dkg, ez megfelel (ha 2 dl-es pohárban mérem)
2,5 pohár lisztnek illetve
1,5 pohár cukornak.
Én ma kezdem el a tortát.
A tészta nekem nem lett az az igazi könnyű piskóta, de nagyon jóízű és szépek a "márványos" szeletek. Sikerem volt. Kösz Kiki!

Süti8677
Süti8677p, 2011-02-18 00:46

Szia!
A piskótát is előző nap kell megsütni és úgy tenni a hűtőbe?

viola09
viola09sze, 2010-12-08 18:36

Köszi a tanácsot!
Igyekszem, semmit nem elrontani, remélem sikerülni fog.
Végül is nem tűnik nehéznek, de majd megosztom az élményt.
Üdv. Viola09

viola09
viola09sze, 2010-12-08 14:56

Szia Kriszta!
Én ma este szeretném elkészíteni, ezt az ígéretesnek tűnő finomságot, de nekem csak egy tepsim van, ami nagy és téglalap alakú (a sütő tepsije, jó magas fala van).
Ezért arra gondoltam, hogy 8 tojással készítem el.
Szerinted elég lesz vagy inkább készítsem 10-zel.
Nem vagyok jártas a torta sütésben, úgy is mondhatom, hogy kezdő kukta vagyok, de minden csinját-binját szeretném megtanulni.
Szóval jól jünne egy kis segítség, amit előre is köszönök.
Üdv.Viola09

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinasze, 2010-12-08 15:11

Szia! Szerintem a 8 az jónak tűnik, csak arra vigyázzál, hogy nehogy kiszáradjon, nagy tepsiben biztos, hogy kevesebb ideig kell sütnöd. Ha dupla annyi tojásból készítenéd akkor annyi piskótád lenne, hogy nem lenne elég a krém. Hajrá!!! Üdv kiki

szokemano
szokemanoszo, 2010-12-04 17:07

Kedves Kiki!
Úgy tanultam a piskóta sűtést, hogy a tojássárgájával kell kikeverni a cukrot majd a tojásfehérjéből felvert habot gyengén belekeverni és utána jön bele a liszt. A Te receptedben pedig az egész tojást kell kikeverni a cukorral, majd belekeverni apránként a lisztet. Még nem mertem így kipróbálni, szerinted sikerülni fog?)
Üdv.
Manó

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2010-12-04 19:22

Nekem szokott sikerülni, de ha félsz tőle akkor csináld a hagyományos módon. Ez a lusta változat. Eredetileg én is úgy tanultam még az anyukámtól, hogy a tojásfehérjét óvatosan bele kell keverni , de a lustaság győzött. üdv kiki

d.
d.szo, 2010-10-23 19:30

muszáj elozo nap megcsinálni a tejszines krémet? mennyi idore kéne hutoben lennie?
könnyű krémet szeretnék és nem tudom ma este megcsinálni, mert nincsenek itthon hozzávalok, viszont holnap fogom sütni a tortát.
köszönöm a választ

henys
henysv, 2010-09-19 10:06

Köszönöm a receptet, nagyon jó lett, csak azt nem tudom még, hogy kéne szállítani, mert ha az oldalán is van csoki, akkor a kapcsos formában nem jó, mert lejön róla... Tud valaki valami ötletet?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2010-09-19 13:55

Lehet kapni tortaszállító műanyag formát ami jóval nagyobb mint az átlagos torták és így nem ér hozzá a forma a torta oldalához. Az is egy megoldás,hogy egy nagy kerek tálra teszed, a tetejébe beleszúrsz nagyobb gyertyát. Alufóliával letakarod. A nagy tál nem engedi, hogy az oldalához érjen, a gyertya meg azt, hogy a tetejére rátapadjon. Üdv kiki

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2010-09-19 13:52

Szia! Elnézést, de csak most vettem érszre a kérdésedet. Ha még nem nagyon késő akkor a válaszom: 70%-75 % os, étcsokival készítem a tortát. Corában szoktam venni, Cora saját márkás étcsoki. (Tortabevonóval nem jó.) Üdv kiki

rebekagreta
rebekagretaszo, 2010-07-10 11:10

Ma megsütöttem ezt a tortát , igazán egyszerű és nagyon finom !!!
Köszönöm , hogy megosztottad !!
Üdv . és további sok sikert !

Tóthné M.
Tóthné M.sze, 2010-07-07 18:55

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy Hu-la-la is jó a tejszín helyett?
Köszi!

Klu
Klup, 2010-07-02 14:41

Tettem 2 habfixálót a krémjébe, de nem akar sürüsödni...:S
Segítsetek!!!:(

Angibangi
Angibangiszo, 2010-06-19 15:49

Kedves Kiki!
A torta éppen a sütőben sül, nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog-e sikerülni, ugyanis a napokban bedöglött a robogépünk, a torta viszont sos kell, ezért kézzel vertem fel a tojást a cukorral. szóval kicsit félek, hogy milesz, a biztonság kedvéért tettem bele 3/4 csomag sütőport.:)

Üdv: Angi

gaboka29
gaboka29h, 2010-05-31 18:49

Sziasztok !
Ugy tudom a piskota tesztaba ahany tojas annyi evokanal liszt meg cukor jar .
Akinek nincs merleg megproblhatja igy ,en mindig igy sutom es sikerul.

amandalejla
amandalejlah, 2010-05-03 23:10

Én nekem eddig már 2tő recept torta internetről vettem és sikerült.izlet családomnak és szerintemcsoki torta is be fog jönni nekik

SzilviSzilvi
SzilviSzilvik, 2010-04-27 15:29

Nekem nincs mérlegem, kb. mennyi lehet az 5 tojás súlya? Mennyi cukrot és lisztet tegyek bele kb?

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
1253