Csokitetős epres túrótorta recept

1 adag
501
kcal
Csokitetős epres túrótorta
Csokitetős epres túrótorta
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy közösségi oldalon láttam fényképét a tortának, és nagyon szépnek találtam, ezért kitaláltam hozzá a receptet, ami persze nem túl bonyolult!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A leeső piskótából csokival, tejszínnel golyókat tudunk készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-csokis túrótorta, epres-túrós torta, csokoládés túrótorta eperrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaformánknál nagyobb tepsiben, hagyományos módon piskótát sütünk. Majd ebből vágjuk ki a karimának megfelelő méretet. (Erre azért van szükség, mert a piskóta -ha eleve a karikában sütjük- kihűlés után összemegy, kisebb lenne, mint a forma, így a krém befolyna töltéskor a forma és a piskóta közé, és nem látszana szépen az eper és a piskóta.)
  2. Összekeverjük a túrót a tejföllel, mézzel és a porcukorral (én botmixerrel törtem szét a túrórögöket).
  3. A tejszínt félig felverjük, hozzáöntjük a zselatinfixet és kemény habbá verjük, a túróhoz keverjük. Ha hulalát használunk, nem kell zselatinfix.
  4. Az epret megmossuk, és a szemeket félbevágjuk.
  5. A kerek tortaforma oldalát körbevesszük belülről sütőpapírral, ezt vékonyan megolajozzuk, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani, és az eperszemek szép tiszták maradjanak.
  6. Belehelyezzük a piskótát, majd a vágási felületükkel kifelé állítva körberakjuk eperrel. A maradékból teszünk félre a díszítéshez, a többit a krémbe keverjük. Ráöntjük a túrókrémet, és hűtőbe tesszük.
  7. Felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét, picit hűtjük, és a torta tetejére öntjük.
  8. Ha megszilárdult, levesszük a karikát és a papírt.
  9. Eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 169
elküldve: 15
receptkönyben: 176
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
65 recept

Hozzászólások (11)

mvmoncsi
mvmoncsics, 2014-06-05 16:32

Kedves fzizu!

Ma megcsináltam a tortát, ami a leírásodnak köszönhetően sikerült is. Bár még a hűtőben van, de az állaga biztos jó lett. Ami viszont nem sikerült, az a csokis teteje. Sikerült a csokit rendesen felolvasztani és a tetején eloszlatni, de helyenként kivált belőle a tejszín és így a teteje néhol tejszínfoltos. Én habtejszínnel olvasztottam a csokit, lehet ez volt a probléma? Te milyen tejszínt használtál? Előre is köszönöm a válaszod :)

Varadka
Varadkap, 2013-05-24 22:35

Ma elkészítettem a tortát egy barátnőm szülinapjára. Csodálatos lett, pedig én nem vagyok egy ügyes kezű. Az ízéről még nem tudok beszámolni, de az az érzésem, hogy kicsit túl tejszínes lesz, legközelebb több túrót és kevesebb hulalát fogok bele tenni. Amúgy az 500 ml Hulala nekem rengeteg lett, a krémnek kevesebb, mint a fele ment csak a tortába.
De köszönöm a receptet, fantasztikusan szép, szerintem nagy sikere lesz holnap!

b.suzy
b.suzyszo, 2013-05-04 15:14

gyönyörűen szép ez a torta- csoda! Jövő héten lesz a párom szülinapja és a te tortádra esett a választásom idén. Imádjuk az epret a túrót, a csokit, úgy hogy ez remek lesz. Volna pár kérdésem az elkészítéssel kapcsolatban: mekkora kapcsos tortaformát használtál? Szeretném ha nekem is szépen szeletelhető lenne, mert valahogy soha nem akar megdermedni rendesen és a végén az egész egy plötty lesz, pedig szoktam használni fixálót is . Tudnál nekem segíteni? Tuti a Hulala fixáló nélkül? Jól látom, hogy a tetején egész eprek vannak? És mégegy a csokit, hogy hogy nem egy kis olajban olvasztottad fel, miért tejszínnel? Mi a jelentősége? Nem törik talán szeleteléskor? Mennyi tejszín kell hozzá ( az 5 dl-en fellül? ).Előre is köszönöm és várom válaszod.

fzizu
fzizuv, 2013-05-05 00:10

Először is köszönöm bókot!!
A torta 26 cm-es formában készült.Ha gondolod rakj bele egy zselatinfixet a hulala mellé,de csak egyet,az elég lesz!A tetején félbevágott eperszemek vannak.A csokit pedig azért olvasztottam itt tejszínnel,mert amikor először csináltam,olajjal olvasztottam,de annyira törött,hogy pár szelet után fel sem lehetett ismerni a szép tortát.2 dl tejszínt adtam meg a receptben,ennyit tegyél bele,így nem csak szép,de ráadásul nagyon finom lesz a csokimázad!Még annyit,hogy ha a tortakarimát megolajozod,az is elég,nem muszáj sütőpapírt körbetekerned.Én mindkét módon kipróbáltam.Majd kérlek számolj be a tapasztalataidról!

b.suzy
b.suzyv, 2013-05-05 13:59

Igazán köszönöm a gyors választ, nagyon ari vagy. Első nekifutásnak az intersparban nem kaptam hulalát, volt ugyan másfajta növényi tejszín ( hoplá, oké...), de mivel te is hulalát írtál ezért inkább nem veszélyeztetem a sikert. Keresek máshol. A csokiról jó volt a megérzésem, én mindig olajjal olvasztom a fénnyessége, könnyű kennése miatt és tudom, hogy mennyire törös így, ezért én egy kis hűtés után, amikor még nem szilárd teljesen késsel ( nem teljesen ) elővágást készítek rajta, így nem szokott törni. Ennek ellenére most a te modszereddel csinálom. Azért így is megszílárdul, vagy csak félkemény lesz?A tejszín mennyiségén átfutott a szemem, nem vettem észre, bocsi. A tapasztalatról természetesen beszámolok. Mégegy: vettem Expressz zselatin fixet, ügye erre gondoltál?

fzizu
fzizuh, 2013-05-06 22:58

Szia!Pedig teljesen jó az oké márkájú, is azt is használom,és olcsóbb is,mint a hulala!Megszilárdul a csoki,de nem keményre.Igen az expressz fixre gondoltam!Azt majd a túró-tejföl keverékhez keverd hozzá,mielőtt a cukrot és mézet belerakod.Ezt azért írom,mert a zselatinfixes zacskón kiemeli,hogy először cukor nélkül keverjük el a fixet,és a végén adjuk hozzá a cukrot.(Nem tudom mi a titka,ennyire nem vagyok profi.)Szóval elkevered a tejfölt a túróval,beleteszed a fixet,jól elkevered,majd menjen bele a méz és cukor,majd a felvert hab.És kész!Ha van kérdésed még, nyugodtan tedd fel!!

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
500