r
Nosalty Logó

Csokis-mandulás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Csokis-mandulás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 2560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt kicsit megpirítjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. A vajat a liszttel késes robotgépben összedolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, a mandulaaromát, majd a tojást.
  4. Apróra vágjuk a csokit és a mandulát.
  5. Ezután egy gyúrótálba tesszük a masszát, és az apróra vágott csokit és mandulát kézzel hozzágyúrjuk.
  6. Szükség lehet még egy kis liszt hozzáadására, amennyiben ragad a tésztánk.
  7. Teáskanálnyi tésztát veszünk a kezünkbe és golyót formálunk belőle.
  8. Sütőpapíros tepsire rakjuk a golyókat egymástól kb 4-4 centire, és kissé ellapítjuk.
  9. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük, még kissé lágy a tészta, de pár perc alatt megszilárdul, és át lehet rakni a kekszeket rácsra hűlni.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 24078
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 24.

Ajánló

Ha nagyon szeretjük a csokit, akkor a kihűlt kekszeket meg lehet mártani olvasztott csokoládéban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl konyhájában láttam ezt a receptet, és egyből megfogott. Azóta, ha sütire vágyom, és nincs sok időm, ezt készítem el. Csináltam már Boci fehér csokival is, ami kissé megkaramellizálódik a sütés alatt. Így azzal is csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!