r
Nosalty Logó

Csokis-málnás mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Csokis-málnás mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Összesen 1415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Összesen 5641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 1415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    278.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    4127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5098.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    837 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    2872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2501 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4052 micro
Összesen 5641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Elkészítés

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

  1. A piskóta hozzávalóiból 2 db piskótát sütünk.
  2. Az egyiket megkenjük málnalekvárral, és feltekerjük piskótatekercsnek. Amikor kihűlt, felvágjuk, és egy mély tálat kibélelünk vele.
  3. A másik piskótából 2 kört vágunk. Az egyik megegyezzen a tál átmérőjével, a másik picit kisebb legyen. Ezeket félretesszük.
  4. Elkészítjük a málna-mousset: A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A málnát összeforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral, és belerakjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, majd félrerakjuk hűlni.
  5. Közben habbá verjük a tejszínt, majd összekeverjük a málnához.
  6. Elkészítjük a csokimousset: A zselatin lapokat hideg vízben beáztatjuk. Az egész tojásokat és a 2 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott csokoládét hozzáöntjük.
  7. Egy másik edényben felverjük a tejszín 2/3-át, a maradék tejszínhez hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott zselatint, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhez.
  8. Végül a csokis tojáshabot finoman elkeverjük a tejszínhabbal.
  9. Összeállítjuk a tortát. A piskótatekerccsel kibélelt tálba beleöntjük a málna-mousset, betakarjuk a kisebbik piskótalappal. Ezután beleöntjük a csokimousset, és befedjük a nagyobb kör piskótalappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap kiborítjuk egy tálra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7892
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

Fagyasztott málnával is készíthetjük, én is így tettem. Annyit  változtattam az eredeti recepten, hogy csak 10 tojásból készítettem a piskótákat, és a csokis-mousse-t is csak 2 egésztojással kevertem ki. Tökéletes lett így is. Lehet, hogy kicsit bonyolult első olvasásra, meg elég munkaigényes, de megéri a fáradtságot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-málnás mousse torta
venusz1 27 recept

Egyik vasárnap délelőtt sikerült elcsípnem egy műsort a tv-ben. Sajnos sokat nem hallottam belőle, a gyerekeim körbezsongtak, de annyira sikerült lehalkítani őket, hogy legalább a címét megtudtam. Édeskísértés volt a címe. Onnan származik ez a fincsi torta. Megkerestem, minden alapanyag megvolt hozzá, ráadásul végre alkalmam nyílt a nyár végén  elrakott málnalekváramat felavatni.

Hozzávalók

A piskótatekercshez és piskótaalaphoz

A málna-mousse

A csokimousse

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?