Csokis-kókuszos torta recept

Csokis-kókuszos torta
Csokis-kókuszos torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármi mással lehet a tetejét díszíteni, nekem most ez jutott az eszembe, itthon nincs sajnos fehércsokis M&M, de a sima is jó rá! Nekem még szerencsére maradt a külföldi útról!)

hozzávalók / 4 adag

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 dl tej
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 2 tábla csoki
  • 3 ek vaj
  • 4 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 2,5 dl tejszín

Tetejére:

  • M&M fehércsokis
  • cukorszívecske

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-kókuszkrémmel töltött torta, pudingos-kókuszos krémmel töltött torta, pudingos csokitorta

elkészítés

  1. A tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és sütőport, ezzel is jól kikeverjük.
  2. Majd a tejet és kókuszreszeléket is, és alaposan kikeverjük a tésztát.
  3. A tepsit, amiben sütni fogjuk sütőpapíron körberajzoljuk, 4 db legyen.
  4. Majd megkenjük ezeket, és előmelegített sütőben megsütjük. Az első az kb. 15 perc, de a többi már csak kb. 10, ahogy jobban melegedik a sütő, figyelni kell!
  5. Majd elkészítjük a krémet. A csokit a vajjal és a tejjel felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet (3 dl-t), majd a maradék 1 dl-ben kikeverjük a pudingot. Majd ha kissé elkezd forrni, akkor hozzáadjuk.
  6. Végül felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a kikevert tojásokat. Folyamatosan keverjük, hagyjuk hogy jól besűrűsödjön, és közben a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Ha kihűlt, akkor megkenjük a lapokat.
  7. Majd betesszük a hűtőbe. Később díszítjük fehér M&M csokival, illetve cukorszívecskével. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 441
elküldve: 1
receptkönyben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)