Csokis-kókuszos torta recept

Csokis-kókuszos torta
Csokis-kókuszos torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármi mással lehet a tetejét díszíteni, nekem most ez jutott az eszembe, itthon nincs sajnos fehércsokis M&M, de a sima is jó rá! Nekem még szerencsére maradt a külföldi útról!)

hozzávalók / 4 adag

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 dl tej
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 2 tábla csoki
  • 3 ek vaj
  • 4 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 2,5 dl habtejszín

Tetejére:

  • M&M fehércsokis
  • cukorszívecske

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-kókuszkrémmel töltött torta, pudingos-kókuszos krémmel töltött torta, pudingos csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és sütőport, ezzel is jól kikeverjük.
  2. Majd a tejet és kókuszreszeléket is, és alaposan kikeverjük a tésztát.
  3. A tepsit, amiben sütni fogjuk sütőpapíron körberajzoljuk, 4 db legyen.
  4. Majd megkenjük ezeket, és előmelegített sütőben megsütjük. Az első az kb. 15 perc, de a többi már csak kb. 10, ahogy jobban melegedik a sütő, figyelni kell!
  5. Majd elkészítjük a krémet. A csokit a vajjal és a tejjel felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet (3 dl-t), majd a maradék 1 dl-ben kikeverjük a pudingot. Majd ha kissé elkezd forrni, akkor hozzáadjuk.
  6. Végül felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a kikevert tojásokat. Folyamatosan keverjük, hagyjuk hogy jól besűrűsödjön, és közben a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Ha kihűlt, akkor megkenjük a lapokat.
  7. Majd betesszük a hűtőbe. Később díszítjük fehér M&M csokival, illetve cukorszívecskével. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 644
elküldve: 1
receptkönyben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Hasi panaszokkal élő barátnőm anno felsóhajtott: "De jó, hogy veled erről is lehet őszintén beszélni!" Hogy miről? Megtudod, ha tovább olvasol!