Csokis-diós muffin (liszt nélkül) recept

Csokis-diós muffin (liszt nélkül)
Csokis-diós muffin (liszt nélkül)
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt láttam Beácska csokis-diós kocka receptjét.
Mivel rengeteg diónk van, és állandóan diétázom, gondoltam, picit változtatok rajta. 
Természetesen csoki nem fontos a tetejére :-)
A mennyiséget megduplázhatjuk, és akkor egy kisebb kizsírozott tepsiben sütjük. A dupla mennyiségnél rá kell számolni még sütési időt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

liszt- és cukormentes muffin kakaóval és dióval, kakaós-diós-almás muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a vaníliás cukorral és a tejjel. A darált diót, a 2 ek kakaót , 3 ek Canderel édesítőt és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. Először géppel lassú fokozaton, majd fakanállal.
  2. Utána hozzáadjuk a reszelt almát. Lazán átforgatjuk.
  3. Majd a kemény tojáshabot óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Zsírral kikent (nem használok papírt sem) muffinformába halmozzuk. (Ebből a mennyiségből pont 12 db lesz.)
  5. A muffin előmelegített sütőben 30 perc alatt, kis lángon megsül.  Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk a tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 48 164
elküldve: 5
receptkönyvben: 461
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Eperke

Mióta szakács: 2010.01.31.
5 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 k, 2011-04-12 16:44

Kedves kata1986 !
Köszönöm ,hogy felhívtad a figyelmemet. Pont elfogyott a Canderel, így mindenképp mást veszek helyette.
További sok sikert és jó sütögetést.
Üdv.:Ildikó

kata1986
kata1986 h, 2011-04-11 11:10

Szuper recept, én is mindig fogyózom, ezért is örülök annyira neki. Húsvétra el is készítem! Viszont ajánlom figyelmedbe, hogy Canderel helyett Süssinát vegyél, egyrészt sokkal olcsóbb, másrészt a Canderelben asztartám van ami rákkeltő!
Üdv: Kata

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 szo, 2010-12-25 09:21

Kedves pck ! Először is elnézésedet kérem,hogy csak most válaszolok. Nem igazán tudok mást a tetejére,de ha nem teszel semmit az sem baj. Esetleg egy meggyszem megteszi csoki helyett.
Remélem azért megsütötted és nem vártál a válaszra :-)
Örülök,hogy ezzel a receptel segíthettem.
Kellemes ünnepeket kívánok ez úton is.

pck
Bloemcake / pck sze, 2010-11-24 12:36

Wow! Azt hiszem megmentetted a karácsonyomat!!!!!!!!!!!!!!! :D

A fogyókúrám hosszantartó drasztikuma miatt okt 20-ika után csak karácsonykor ehetek vmi sütit. És ez tökéletes!

Volna egy kérdésem: mivel lehet helyettesíteni a csokit a tetején, ami még jobban fogyókúrás?

Köszi

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 szo, 2010-11-06 08:35

Szia Kedves Évy!

Köszönöm az észrevételt, már javítottam is. Több ezren megnézték már a receptet és senkinek nem tünt fel :-)
Nagyon örülök,hogy ízlett és egy kis reményt kaptál.
További sok sikert a sütkérezéshez és kitartást a "betegségedhez".
Üdv. Eperke

hevesieva
hevesieva p, 2010-11-05 13:40

Kedves Eperke!
A hozzávalók listájában 5 ek. édesítőport írsz, a receptben pedig csak 3 ek. szerepel, amit a darált dióhoz keverünk. A többi hova lesz?
Megsütöttem, isteni....:). 3 ek. cukorral csináltam (dióhoz), 1 vaníliás cukrot tettem a tojássárgákhoz + 2 csapott ek. sima cukrot + vanília aromát.
Nagyon-nagyon finom. Mióta lisztérzékeny lettem (kb. 2 hete derült ki), most ettem először sütit, és már nem is vagyok annyira elkeseredve :)
Ja, és holnap dupla adagot sütök tepsibe csokimázzal a barátaimnak. Biztos nekik is ízlik majd!
Köszi a receptet: Évy

582