r
Nosalty Logó

Csokis-diós brownie gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Csokis-diós brownie gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat (és az olajat) és a nagyobb darabokra tört étcsokit mikróban összemelegítjük. Óvatosan - inkább többször rövid időre betéve, átkeverve -, nehogy felforraljuk vagy megégessük a csokoládét. Félretesszük hűlni.
  2. A cukrot, sót, kakaóport és a keményítőt kimérjük, összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, robotgéppel egyneművé keverjük.
  4. A tojásokat egyenként adjuk a masszához, és alaposan elkeverjük benne. Ha mindkét tojás benne van, akkor kb. 3 percig habosítjuk a masszát, szépen ki fog világosodni.
  5. Kanállal beleforgatjuk a kis kockákra vágott csokit vagy pasztillát és a diót.
  6. 20x20-as (nekem a legkisebb tepsim 28x19-es) tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan kivajazzuk, majd belesimítjuk a masszát.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-33 percig.
  8. Teljesen kihűlve szeljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20322
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Tejszínhab, amennyiben nem törődünk a kalóriákkal. :) Tippek: 1. 60%-osnál magasabb kakaótartalmú étcsokival lehet, kell a több cukor. Kb. 3/4 bögrényit használtam 50%-os csokihoz. 2. A tészta tetején levő keményebb, roppanósabb réteg nem törvényszerű: túl forró sütőbe tettem (előtte órákig húst sütöttem) be, 20 perc alatt meg is sült - szerintem emiatt képződött a kemény réteg a tetején. Ez nem kellemetlen, de törik vágáskor. 3. Próbáljuk ki, mielőtt vendégvárónak sütjük, ízre fantasztikus, de a roppanós réteg miatt nem szelhető szépen. 4. Dió helyett más csonthéjast is tehetünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai gluténmentes blogon találtam, és meg kellett sütnöm. :) Finom, krémes, ragacsos brownie - csökkentett cukorral, nem émelyítő -, de tömény édesség: 1 kicsi kocka bőven elég belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?