r
Nosalty Logó

Csokis csiga-labirintus

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Csokis csiga-labirintus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 2444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 mk cukorral,50 ml meleg tejbenfelfuttatjuk. Majd 50 g lisztet keverünk hozzá, összedolgozzuk,letakarjuk, és langyos helyenhagyjuk, míg kissé megkel (kb 20 perc).
  2. A maradék lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a reszelt citrom héját,a tej felét(30 ml), vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, az 1 egész, és a második tojássárgáját is.Géppel, vagy kézzel jól összegyúrjuk.
  3. Ha kissé megkelt az élesztős tésztánk, akkor azt hozzáadjuk a tojásoshoz, beleöntjük a maradék tejet, és nagyon alaposan kidolgozzuk. Géppel iskb. 5-8 percig. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk.
  4. Lisztezett deszkán 6-8 mm vastagságúra, téglalap alakúra (28x40)nyújtjuk.
  5. Elkészítjük a tölteléket. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a porcukrot, és a kakaót. Jól elkeverjük, majdnéhány csepp citromlével tovább ízesítjük.
  6. A kinyújtott tésztára kenjük a csokikrémet, és a hosszanti oldala felől feltekerjük.
  7. A tésztarudat15 db csigára felvágjuk.
  8. Vajazott, vékonyan lisztezett tepsibe (20x25) fektetjük őket. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen (pl. légkeveréses sütőben 30°C-on)3/4 órát kelesztjük, míg szépen egymásba nőnek a csigák.
  9. 210°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc után visszavesszük 195°C-ra, és 30 perc alatt megsütjük.
  10. A tetejére szánt tejet megforrósítjuk a cukorral, kivesszük a tepsit, és az összescukros tejet rákenegetjük a tetejére, közeire. Visszatesszük, és hagyjuk még 5 percet, mígnem gyönyörű, csillogó aranybarna színt kap.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28982
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis csiga-labirintus
Vicikó 251 recept

Lajos Mari és szerénységem kooprodukciója ez a csudafinom, szinte kalácsos, pillekönnyű csokis csiga-labirintus. A tészta Lajos Marié, a csokis töltelék, és a tepsis kivitelezés a sajátom. A "Sütemény és torta" című könyvében szerepel ez a recept, mint "Rózsatorta", de dupla adaggal. Ő tortaformában készítette, és cukros vajjal töltötte. A csokis töltelékbe ne féljünk citromot csepegtetni. Csodát tesz a csokival! :-) 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?