Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis csavart kalács

Csokis csavart kalács
Csokis csavart kalács
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokis kalács egy kis csavarral! ;)
Kívül ropogós, belül puha, nagyon csokis, és szuperül néz ki!
Ezt mindenképp ki kell próbálni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 3 dl tejben és egy kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 10 evőkanál nádcukrot, az élesztős tejet és az olajat, összegyúrjuk a tésztát, és egy cipót formálunk belőle.
  3. Az elkészült cipót félbevágjuk, és az egyik felét félretesszük.
  4. Egy kisebb tálba összekeverjük a kakaót, egy evőkanál nádcukrot és a 2 evőkanál tejet, majd ezt a csokis masszát beledolgozzuk a félbevágott cipóba. 1 órát pihentetjük.
  5. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk mind a két tésztát, majd egymásra helyezzük őket. Határozott mozdulatokkal felcsavarjuk, majd a feltekert tészta felső felét nyomkodjuk be, és zárjuk le a végét. Egy késsel a lezárástól számolva 2-3 cm-re vágjuk ketté a tésztát. Csavarunk rajtuk egyet, majd összefonjuk.
  6. Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd óvatosan belehelyezzük a kalácsot. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk egy kevés nádcukorral, és 180 fokon 45-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 10 003
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Koronás Cukor

Mióta szakács: 2017.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, újév
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csíkos kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Mon, 2018-04-30 17:55

Recept szerit készítettem el, de nekem 3 dl tej hozzáadásával a tészta még alakíthatatlanul kenőcsös maradt. A recept a hozzávalók között végig 3 dl tejről beszél, a videő elején is ez a menniség szerepel, mint szükséges hozzávaló. A videót csak később béztem meg, sa kkor vettem észre, hogy lényegében nem 3 dl, hanem 2 dl tej kerölt a tésztába (lásd 0:08-nál). Nekem az utóbbi tűnik a helyes mennnyiségnek, így nem lett volna lágy a tészta. A sütési időt is hosszúnak találom. Az enyém 35 perc alatt készen lett.

467
tej 3 dl
friss élesztő 15 g
nádcukor 1 ek
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
nádcukor 12 ek
napraforgó olaj 0.7 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 2 ek
vaj 1 ek