r
Nosalty Logó

Csokis-áfonyás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-áfonyás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 7258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    432.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6269.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2407 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 7258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

Elkészítés

piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt. A 3 L-es tojást habosra keverjük. Tényleg legyen jó habos! Hozzáadjuk az írót, az olajat és a kávét, valamint a vanília kivonatot. Furcsa állaga lesz. Aggodalomra semmi ok.
  2. Mehet bele az összes szárazanyag (cukor, liszt, kakaópor, só, szódabikarbóna, aprított csoki). Híg lesz a végeredmény, ami jó! 3-4 22 cm-es tortaformába adagoljuk, attól függően, hogy milyen vastagra szeretnénk. És légkeverve 170 fokon 30 percig sütjük a piskótát.
  3. Mialatt sülnek a piskóták, 3 tojást különválasztunk. A fehérjét hűtőbe tesszük, amíg összeáll a krém. A tejet feltesszük forrni a cukrokkal. Felverjük a tojásfehérjét, kemény habbá. A tojássárgákhoz hozzáadjuk az 1 dl vizet és a réteslisztet, és folyamatos kevergetés közben a tejhez adagoljuk. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a fehérjét, és óvatosan beleforgatjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. És ha már kész van minden és kihűlt, belekeverjük a 25 dkg vajat és 2 ek. kakaóport. És hűtőbe tesszük!
  4. Az áfonya egy részét, 10-15 dekát egy lábasban kis cukorral és citromlével felfőzzük. Hívjuk dzsemnek :). Minden egyes piskótarétegre kenünk, miután egyenesre vágtuk. Piskóta, dzsem, majd csokikrém és a tetejére friss áfonya. És így folytatjuk, amíg el nem fogynak a piskóták. Tehát: piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya, piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya... :) Hűtőben várja, hogy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 5714
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 04.

Receptkategóriák

Felturbóztam anyukám lúdlábját :)

Hozzávalók

piskóta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?