r
Nosalty Logó

Csokikrémes-őszibarackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Csokikrémes-őszibarackos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 965 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5785 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 965 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.3 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1895 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 5785 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt bemelegítjük.
  2. Tészta: egy keverőtálba tesszük a szétválasztott tojásfehérjét, sót és a citromlét, majd elkezdjük a rrobotgéppel felverni. Ha már kezd keményedni, kanalanként beletesszük a cukrokat, a kakaót, az olajat és a tejet. Addig verjük, amíg a cukor serceg.
  3. A tojássárgákat egyenként a masszába keverjük, majd a sütőporos lisztet is lassan belekeverjük. A tortaformába öntjük, és szépen eligazítjuk, majd betesszük a sütőbe.
  4. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnul a teteje, tegyünk rá sütőpapírt. Ha megsült, kicsit még hagyjuk a formába, majd tegyük egy rácsra kihűlni.
  5. Krém: a pudingot a tojássárgával csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejet, és felfőzzük. Kihűtjük.
  6. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jó krémesre kikeverjük.
  7. A krémet elfelezzük, az egyik felébe beleszitáljuk a kakaót, hozzáadjuk a rumaromát, és jól kidolgozzuk.
  8. A krém másik felébe tesszük a narancsaromát. Kóstoljuk meg a krémeket, finomak-e!
  9. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. Rárakjuk az őszibarackot, majd rákanalazzuk a világos krémet, szépen elkenjük.
  10. Rátesszük a másik tésztalapot, és kicsit lenyomkodjuk.
  11. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit a kakaóval és az olajjal, majd bevonjuk a csokimázzal a tortát.
  12. A hűtőbe tesszük. Díszítés igény szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6088
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

Ha valami ünnepi sütit szeretnénk, gondoljunk erre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szülinapjára készült ez a torta. Könnyű neki sütni, mert minden édességet szeret. Itt láttam egy csokikrémes-meggyes süti receptet Pimkie-től, ez volt az ötletetadó recept. Köszönet érte. Az eredeti receptet átdolgoztam, nem is kicsit, de így is nagyon finom lett. Az eredeti recept szerint már megsütöttem ezt a sütit, gondoltam, hogy jó lesz! A tejszínes díszítésnél már tudtam, hogy ilyen fura betűket tudok nyomni azzal a kinyomóval, amit szereztem, így ez már jobban sikerült. Direkt próbáltam cifrázni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek