Csokikrém recept

1 adag
152
kcal
Csokikrém
Csokikrém
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje, amit a család minden tagja imád.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaókrém, kakaós krém, csokis krém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
  2. Majd sűrűre főzzük.
  3. Tejszínhabbal díszítjük (legjobb, ha Hulala tejszínből készítjük, mert nem esik össze).

statisztika

beküldve:
nézettség: 71 286
elküldve: 7
receptkönyben: 1 516
elkészítve: 14/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Ingryd

Mióta szakács: 2009.10.18.
13 recept

Hozzászólások (37)

cicákok97
cicákok97p, 2013-08-09 13:09

Elkészítettem egy barátnőmmel ezt az édességet, de nem sikerült valami jóra. Folyós lett, egyáltalán nem sűrűsödött be és az íze sem lett jó, túl édes lett és liszt ízű. Kb, mint amikor a pudingport csak elkevered hideg tejjel és nem olvad fel. Pedig az arányokat betartottuk és kellő ideig főztük. :S

Christy84
Christy84v, 2012-03-25 18:48

Nagyon fonom köszönjük a receptet.Én tettem hozzá 1/4 gesztenye masszát.Isteni lett.

Leontina
Leontinak, 2012-03-20 15:19

Nagyon fincsi!!Köszönöm!! Soha többé nem veszek csokis pudingport! :)

monika02
monika02sze, 2012-02-01 18:09

Szia
Be írtam a "Mi van a hűtőben" oldalra egy pár dolgot mert valami édességre vágytam és ki adta ezt a receptet és meg akadt a szemem rajta.Nagyon meg tetszett,biztos elkészítem még ma. :)
Majd írok milyen lett
üdv:Monika

szandra0411
szandra0411h, 2011-10-03 18:14

Nagyon gyorsan elkészíthető és isteni finom! És mindezt természetes alapanyagokból mindenféle "adalék" nélkül! Mostantól fogva ez az egyik kedvencem!!!

csato
csatok, 2011-08-02 01:41

Én is azon elmélkedtem,hogy mitől új ez.Ja az UFóK!:))üdv Csató

laraed
laraedh, 2011-08-01 21:47

De az is lehet , hogy az UFÓK a hibásak . :))))))))))))))))))))))))))))))Üdv Edit

laraed
laraedh, 2011-08-01 21:45

Na ezt most nem értem :)) Új recept közt van fent amikor 2009 10 25.-ke óta küldenek hozzá hozzászólásokat!!!!!!!!!!! Most meg az van írva , hogy beküldés 2011 08 01 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOST AKKOR MIVAN ???????????????? Kedves Szerkesztők biztos bezavart a makk 7 -es bioenergiája:))))))))))))))Üdv Edit

bipatri
bipatriv, 2010-12-19 15:49

nekem olyan lett, mint a képen :) csináltam kókuszosat és sima vaníliásat is, nagyon finom és gyors!!!

Tmea
Tmeaszo, 2010-11-20 13:53

Nagyon fini lett, a kislányom azt mondta, hogy olyan, mint a puding! És tényleg, csak nincs benne semmi műanyag, és semmi vegyianyag sem, szóval nálunk ezentúl ez lesz a puding!

Mandorla
Mandorlav, 2010-11-14 17:23

Szerintem sem eredeti a kép, de modosa keserű bejegyzését is túlzásnak tartom... Csalódást okoztál a barátodnak? Örömet akartál neki szerezni este, de nem úgy sikerült a végeredmény, ahogy reméltétek? Ha emiatt szerinte te csalódást okoztál neki, a kapcsolatotokkal nagyobb probléma van, mint ezzel a recepttel és a kamu fotójával.

szuprit
szupritv, 2010-09-26 16:08

Sajnos nekem nem akart igazán besűrűsödni, így bár nem forrócsokit akartam, de végül az lett belőle. Tettem bele chilit, fahéjat és szegfűszeget, és vmi fantasztikus lett!!!! Végülis nem is bánom, h ez lett belőle:-))

modosa
modosacs, 2010-09-23 21:10

Kedves Ingryd! Ma este, munkából hazatérve azzal fogadott a párom, hogy úgy enne egy kis csokikrémet. Eszembe jutott a recepted, nyomban neki is álltam, hogy elkészítsem. Sosem csináltam még pudingot, a családban senki nem szereti, ezért a hozzávalók és a technológia alapján nem gyanakodtam, de sajnos a végeredmény mégiscsak az lett. A fotó is megtévesztő, ha valóban mindent a leírásodnak megfelelően készít el az ember, kizártnak tartom, hogy a végeredmény így nézzen ki.
Nem csak azt sajnálom, hogy annyi finom alapanyag kárba veszett, és hogy a páromnak csalódást okoztam, hanem azt is, hogy nem olvastam végig a kommenteket, mert így utólag látom, hogy más is pudingnak ítélte az általad csokikrémnek titulált édességet. Ez az oldal arról szól, hogy bevált recepteket osztunk meg egymással, a saját készítésű fotó ezt hivatott alátámasztani. Kár, hogy neked fontosabb volt a látvány, mint a hitelesség. üdv, Anikó

klu
kluv, 2010-09-12 16:06

Annyira nem értem, hogy miért kértek még egy egyszerű csokikrémhez is saját, tökéletes képet...Ha az állaga hasonló lesz akkor jó ez a kép is szemléltetésnek nem?
...na megyek és megcsinálom...:D
üdv:Klu

baby_katika
baby_katikasze, 2010-09-08 12:12

Kedves Ingryd!
Tegnap a Tesco-ban láttam egy csokikrémet, ezzel a fotóval! Lekoppintották Rólad! :)
Üdv, Kati

rajnakriszti
rajnakrisztip, 2010-08-27 12:43

Én hígabbra csináltam,tettem bele rumaromát és áztatott mazsolát és készen volt a somlói öntet,valami hihetetlen finom lett,ma ugyanez készül a diós palacsintához,természetesen tejszínhabbal turbósítva!
Köszi a receptet.

Viki1004
Viki1004cs, 2010-08-26 23:05

hat ez eszmeletlenul finom :D ugyan olyan mint a csokipuding. koszsi a receptet

ForróCsoki
ForróCsokiszo, 2010-08-21 10:40

Nagyon-nagyon finom!!!Én rendes adaggal csináltam csak nem hagytam h besűrűsödjön és így olyan lett mint a forrócsoki *nyami*
Köszönöm a receptet

Barbarita
Barbaritav, 2010-08-08 09:42

Én forró csokinak csináltam, és fantasztikus finom, krémes lett. Hirtelen ihletet éreztem, hogy előállítsam a kévézókban kapható krémes-szinte-puding-állagú fehér forrócsokit. A kakaó helyett 5-6 kocka fehércsokit dobtam a már forró krémbe,és hagytam elolvadni. Az eredmény engem is meglepett, Én ugyan a cukor mennyiségét 2 kanálra csökkentettem, így nem lett túl édes.

babybogyó
babybogyószo, 2010-05-22 11:57

én dupla adaggal próbáltam csinálni de sajnos folyós lett......
mit ronthattam el?

LillaB777
LillaB777k, 2010-04-20 19:06

Ma újra kellett készítenem, a fiúk kérésére. Megint elfogyott. Fincsi, tömény. Köszi a receptet.

LillaB777
LillaB777k, 2010-04-20 09:56

Ezt tegnap délután elkészítettem, mindenkinek nagyon ízlett. El is fogyott gyorsan. :-(

Sida
Sidacs, 2010-03-25 16:30

hmm.... nagyoon finooooom... bár nem volt itthon elég tej, így kevesebbel csináltam, de így is isteni finom lett.... köszönöm ezt az egyszerű és nagyszerű receptet! :)

zsu9002
zsu9002k, 2010-03-23 20:57

Én pl attól "ájultam el" a recept kapcsán, hogy pont olyan íze van mint a porból készült csokipudingnak, annyi különbséggel, hogy ezt tudom, hogy miből készül. Nagyon köszönöm a receptet. Azt hiszem ezentul a por helyett ezt a receptet választom ha csokipudingra vágyom:)

loncsi
loncsiszo, 2010-03-13 21:39

Kedves Szakácsok!

Én értem a pozitív megerősítést, de ezt a receptet egy 10 éves gyerek önállóan el tudja készíteni, mitől ájultunk ennyire el?

Szeretettel

loncsi:()

Fődi György
Fődi Györgyszo, 2010-01-09 13:31

Ez valami isteni, kicsit több tejjel csináltam, így forrócsokinak tökéletes, kis tejszínhab a tetejére és máris fogyasztható :)

Michiyo
Michiyok, 2010-01-05 17:19

Én is elkészítettem ma, sajnos nekem csomós lett, és lekellett szűrni. :( A fenti képtől pedig sokkal világosabb lett-pedig nem gagyi tejből és kakaóporból lett meg. Nekem olyan mint a puding, de nemrossz!

Nairk
Nairkk, 2009-12-29 14:37

Megcsináltam én is, isteni lett, plusz info: ha cukrozott kakaóval (nesquik) csináljátok, nem kell belerakni annyi cukrot, Pluszban raktam bele holland kakaóport is. 10perces fánk mellé (is) mennyei! köszönöm! Ezúton kívánok 2010-re is sok finom receptet, és jó konyhatündérkedést!

Bogica
Bogicah, 2009-11-30 17:42

ez nagyon finom és tök egyszerű! profi csokipuding, legalábbis nekem ez jut róla az eszembe! én öntetnek csináltam rizskoch-hoz. nagyon finom :-)

Ingryd
Ingrydp, 2009-10-30 18:28

Örülök, hogy ízlik. Nekem is a kedvenceim között van. :D

zsildabil
zsildabilp, 2009-10-30 18:16

szia, ez egy csokipuding, kellemes az íze, gyorsan kész, azt hiszem, gyakran készítek majd ilyet, köszi!
Üdv: zsildabil:)

Fini
Finics, 2009-10-29 09:34

Már kétszer készítettem el:)))) Nagyon finom:) Köszönöm, ezt az egyszerű, de remeg receptet.
Üdv:Fini

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
152