Csokihabos-meggyes muffin recept

Csokihabos-meggyes muffin
Csokihabos-meggyes muffin
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptversenyen felbuzdulva találtam ki ezt a csokis-meggyes finomságot. Amúgy is nagy rajongója vagyok a muffinoknak, erre az alkalomra szerettem volna valami extrább kinézetű, mégis egyszerűen elkészíthető édességgel előrukkolni nektek. Remélem nektek is annyira ízlik majd mint nekem, igazi csokibomba. :)

hozzávalók / 6 adag

A muffinhoz (12 db)

A tetejére

ajánlat

Ha valaki nem szereti az étcsokit, nyugodtan készítheti tejcsokiból is, viszont akkor figyeljünk a cukor adagolásra! :)

Karácsonykor szerintem nagyon szépen mutatna az asztalon vendégváróként.

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokihabos muffin, leveles tésztából készült muffin, csokihabos muffin leveles tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félrerakjuk. A csokit kis darabokra törjük, majd vízgőz felett a margarinnal együtt megolvasztjuk. Miután elolvadt, hozzákeverjük a tejszínt és levesszük a vízgőzről, kicsit kevergetjük hogy hűljön, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját (kicsit be fog sűrűsödni).
  2. A tojások fehérjét cukor/édesítő hozzáadásával kemény habbá verjük (én 1 kanállal raktam bele, de párom így is kevesellte, szóval aki édesebben szereti, mindenképp rakjon bele többet).
  3. Ha kész a hab, az olvasztott csokinkat szépen adagolva hozzákeverjük, ügyelve hogy ne törjük össze a habot! Ezután rakjunk bele pár szem meggyet ízlés szerint (el is hagyható), ezt is óvatosan keverjük el. Amíg elkészül a tészta tegyük hűtőbe, hogy kicsit megkeményedjen!
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk (én frisset vettem, azzal nem kellett bajlódni, mint a fagyasztottal, eleve ki volt nyújtva). Felvágjuk 12 egyenlő kockára, villával megszúrkáljuk, majd beleillesztjük a muffin formákba úgy, hogy a sarkai kilógjanak. (Én szilikon sütőformát használok, azt nem kell kikenni, ha valaki hagyományosat használ kicsit margarinozza, lisztezze be.) Belsejüket megkenjük egy kis vízzel (hogy puha maradjon), majd betesszük őket a sütőbe 10 percre.
  5. Miután megsültek a tészták szép kis pufik lesznek. Vegyük ki őket a formából, kicsit nyomkodjuk össze a szélét, hogy vékonyabb legyen és húzzuk is szét, hogy beleférjen a hab (nem kell aggódni, nagyon puha lesz, nem fog törni)!
  6. Kanállal adagoljuk bele a csokihabot, tetejére 1 dl tejszínből készítsünk habot, majd díszítésként mehet rá 1-2 szem meggy. Jó étvágyat hozzá! :)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 603
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

DoktorChick

Mióta szakács: 2012.09.20.
13 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Druszilla
Druszilla v, 2012-11-04 14:07

Egy szó: nyami!:D Szuper, hogy ennyire egyszerű, és tényleg jól néz ki:)

384