Csokibomba recept

1 adag
1063
kcal
Csokibomba
Csokibomba
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. Kicsit féltem tőle, hisz nyers tojás van benne. A férjem mióta tudja ezt, nem eszik belőle. Viszont a lányomnak ez az abszolút kedvenc sütije..sőt aki eddig kóstolta, a receptjét elkérte. Aki fél a tojástól, pudingporral is készítheti..de úgy nem az igazi..kipróbáltuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-kakaós babapiskótás bomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és végül a tojások habbá vert fehérjét.
  2. Egy jénai tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre jön a babapiskóta, majd ismét krém, babapiskóta és végül megint a krém.
  3. Felverjük a tejszínt, majd kis halmokban az egész süti tetejét bevonjuk.
  4. A mázhoz a kakaóport összekeverjük a cukorral, majd kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobjuk a margarint, és addig keverjük, míg nem olvad el a csokiban.
  5. Rácsorgatjuk a habra, és hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

statisztika

beküldve:
nézettség: 187 032
elküldve: 147
receptkönyben: 3 007
elkészítve: 82/122
Facebookon megjelent: -

szakács

Badrika

Mióta szakács: 2010.01.18.
4 recept

Hozzászólások (39)

csandi001
csandi001szo, 2014-06-21 10:49

Köszönöm a receptet, megcsináltam, és nagyon gyorsan (túl gyorsan!) el is fogyott :) Felkerült a kedvenc édességeink közé :)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2014-06-12 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2014-06-11 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

grika
grikacs, 2014-04-03 13:43

Isteni lett, biztos többször készítem. Szerintem a Lidl- ben kapható olasz babapiskóta a legjobb. Tejbe belemártottam /nem áztattam/, de ezt is inkább azért, mert nem bírjuk kivárni a másnapot amikorra megpuhulna. Dupla krémmel és dupla habbal készítettem , nekem ehhez fogyott el a 400 g babapiskóta.
Köszönöm a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.huszo, 2014-03-29 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pinkiroll
pinkirollp, 2014-03-28 16:55

a tiramisuban is nyers tojás van ;)
én is kipróbálom, amint véget ér a gyerek diétáztatása :)

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2014-03-28 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

cumpus
cumpuscs, 2014-03-27 18:47

Nyers tojás = lehetséges szalmonella fertőzés.
Margarin és babapiskóta? Elolvastátok, mi minden szar van azokban? Igénytelenség rulez :-(

hel267
hel267szo, 2014-03-29 14:41

Kedves cumpus,
ez tipikus 21. századi nagyvárosi (paranoiás) hozzáállás. Gyerekkorom egyik kedvenc desszertje a cukorral elkevert tojássárgája volt, de a piskótás keverőtálat is előszeretettel nyaltam tisztára, valamint az összes túrótöltelékhez keverünk sárgáját. És még sorolhatnám...
Honnan tudod, hogy a recept írója nem aznap reggel gyűjtötte a tojást a saját tyúkjaitól? vagy hogy nem SZALMONELLA ELLEN KEZELT tojást vett?
Sajnálom, hogy pont a te hozzászólásod volt az utolsó csepp, de már nagyon bosszantanak ezek a "fujj, a nyers tojás méreg..." tartalmú hozzászólások.
Jó sütés-főzést,
Dia

Claracroft
Claracroftp, 2014-03-28 11:53

Nálad pedig rosszindulat mesterfokon. Én jobban szeretem a margarint a vajnál, akár egészséges, akár nem. Nem a reformételek kategóriába került. Csináld vajjal, saját piskótával, vagy ne csináld sehogy! Nem itt kezdődik az igénytelenség.

csokii
csokiiv, 2014-01-05 17:59

Nekünk is nagyon ízlett, sűrűn fog az asztalra kerülni ez a sütike! Nálam annyiban változott a recept, hogy a nagyon aprócska tojások miatt többet tettem bele, meg túl nagy edénybe kezdtem el készíteni, így csak félig lett. Ezért a tetejére főztem egy vaníliapudingot, és tálaláskor erre jött a tejszínhab. Legközelebb pici darált dióval is meg fogom szórni, szerintem magasan veri bármelyik somlói galuska receptet :) Viszont előtte nap el fogom készíteni, hogy legyen ideje teljesen megpuhulni. - csak az a kérdés, hogy hova dugjam el a hűtóben, különben soha nem tudjuk meg milyen, amikor teljesen puha :) Köszönjük a receptet, nagyon finom volt!

dittush
dittushszo, 2013-06-01 14:20

Nem gyakorlott szakácsként, ámde mint lelkes kísérletező: nagyon könnyű volt elkészíteni, és isteni finom is lett!

A megadott mennyiségekkel dolgoztam, ami meglepett, az a végeredmény volt. Egy kisebbfajta jénait tudtam csak megtölteni vele, azt sem teljesen; ráadásul a babapiskótából sem kellett 2 csomag (kör alakút használtam), elég volt egy fél. Ami mennyiségben viszont sok volt hozzá, az a hab (2 dl habtejszín helyett ugyanennyi Hulalát vertem fel).

Viszont az íze így is fantasztikus volt, és most már tudom, hogy bátran lehet növelni a mennyiséget.

A babapiskótát pedig a rétegezéskor belemártogattam egy kevés tejbe, így a megpuhulással sem voltak gondok.

Sasi Eszter
Sasi Eszterszo, 2013-06-01 11:20

Biztosan 2 dkg a margarin?Most készülök megcsinálni és kevésnek találom.

Nixxi
Nixxiv, 2012-09-30 18:19

Tegnap megcsináltam én is ezt a sütit. Sajnos nem tudok róla jókat írni a babapiskóta nekem sem puhult meg, a krémje pedig nekem túl vajas.

huaniko
huanikop, 2012-09-14 11:10

Szia! Ma reggel ennek a sütinek az elkészítésével kezdtem a napot, és már meg is kóstoltuk. Jelentem: nagyon finom!!!! (Egyébként a krémje ugyanaz, mint az én fridzsider tortámé, az is nagy kedvenc nálunk, ajánlom!:) http://www.nosalty.hu/recept/fridzsider-torta)
Annyit változtattam, hogy mivel csak két tojásom volt itthon, így annyival dolgoztam, és Hulala helyett 2 tasak tejszínhab porral, amiből 3-4 evőkanálnyit kevertem a krémbe, így lágyabb lett picit (a hiányzó 1 tojást pótoltam vele), és a babapiskótát én vaníliás tejbe mártottam, hogy biztos megpuhuljon. Fincsi lett!
Köszi a receptet, üdvözöllek! :)

sarai eva
sarai evah, 2012-09-10 07:29

Nagyon-nagyon finom, többször megfogom csinálni. A család oda volt érte. Köszi.

Ilonka57
Ilonka57h, 2011-11-21 19:01

Tegnap ez volt a vasárnapi desszert. Nagyon könnyű elkészíteni, az íze pedig szuper. Besorolom a vendégváró édességek közé. Köszi a jó receptet. (Mára alig maradt, de a piskóta teljesen megpuhult. Legközelebb egy nappal előbb készítem el és csak a habot hagyom a végére.)

Alyssa
Alyssah, 2011-10-31 11:59

Megcsináltam két napja, hát valami isteni finom lett! :) A párom ma megint rendelt belőle egy adagot. ;) Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokszor el fogom még készíteni. :)

Szlávik Imréné
Szlávik Imrénév, 2011-10-16 14:37

A hozzávalóból kimaradt a margarin mennyisége,,az elkészítésnél viszont szerepel a margarin.
Mennyi kell bele.Köszi

pablicsek
pablicsekk, 2011-11-01 09:43

Nem maradt ki, ott van felül, 15 dkg. A recept melletti csúszkát teljesen fel kell tolni.

pablicsek
pablicsekszo, 2011-10-08 19:31

Ez a recept szenzációs. Én egy kis meggybefőtt hozzáadásával adtam meg az ízlelőbimbóknak a kegyelemdöfést! :D

szakacs1
szakacs1szo, 2011-04-16 20:53

Én is úgy jártam, mint mozsu81, nem puhult meg kellően a babapiskóta. Amikor olvastam a receptet, felvetődött bennem, hogy jó lenne beáztatni valamibe a babapiskótát, hasonlóan a tiramisuhoz. Az íze viszont nagyon jó, percek alatt elfogyott egy hatalmas tálnyi.

szakacs1
szakacs1szo, 2011-04-16 20:53

Én is úgy jártam, mint mozsu81, nem puhult meg kellően a babapiskóta. Amikor olvastam a receptet, felvetődött bennem, hogy jó lenne beáztatni valamibe a babapiskótát, hasonlóan a tiramisuhoz. Az íze viszont nagyon jó, percek alatt elfogyott egy hatalmas tálnyi.

mozsu81
mozsu81h, 2011-01-24 20:33

Köszi a receptet, nagyon nagy sikere lett. Sőt, a következő hétvégén újra meg KELL csinálnom, közkívánatra. :D Sajna valami miatt a piskóta nem puhult meg, (talán a kevés idő miatt, amit a fiúk adtak neki :D) úgyhogy legközelebb beáztatom tejszínbe.
De tényleg szuper finom lett, és nagyon egyszerű! Mégegyszer köszi!

NoSalty
NoSaltysze, 2011-01-12 06:02

Kedves Badrika!
Tiéd lett 2011. január 10. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

ancsika00
ancsika00v, 2010-07-04 12:32

 Megcsináltam!Isteni lett!Szerintem ez lessz mostantól a kedvenc!

strawberry
strawberryp, 2010-04-23 15:19

Kedves Badrika!

Ajánlom, hogy pasztőrözd a tojást az alábbiak szerint:

A jól megmosott tojást kettéválasztod, a sárgáját egy tálba teszed (legjobb az olyan, aminek gömbölyű az alja, habüst-féle) és lassú vízgőz fölött kézi habverővel kevered kb. 2 percig (nem tovább, mert rántotta lesz:) ), kb. mártás sűrűségűre, majd azonnal kiemeled és jeges vízfürdőn (ami annyi, hogy egy tepsibe/tálba raksz jégkockás vizet) hűtöd, kavargatva, ez kb. 1-2 perc. Szóval 3-4 perc az ember életéből.
Akkor jó, ha a tál aljára nyúlva az már hideg. Utána ugyanúgy folytatod a receptet, mint a leírás szerint. Én a fehérje felvert habját nem tenném bele (már csak a férjed nyers tojás fóbiája miatt sem :) ) hanem inkább tejszínhabot tennék a krémbe.

Nagyon jó a recept, de könyörgöm, Hulalát ne rakjatok bele, mert
1. a konzisztenciája kb. fele a tejszínhabnak
2. semmi köze a tejszínhez, valami növényi alapú ipari &@*# :))))) (kb. mintha tej helyet "reggeli ital"-lal készítenénk valamit.) Elhiszem, hogy csábító az ára miatt, meg hogy könnyebb habbá verni, nem fog megtúrósodni, stb, de...

Bocsika, nem okoskodni akarok, csak jó tanács. Higgyétek el, a végeredményen is meg fog látszódni/érződni.
És ha már itt tartunk, a fújós habspray is felejtős. :)
puszi mindenkinek
Juci

scarlett69
scarlett69v, 2013-05-12 21:52

Egész tojással ugyanúgy működik a dolog.
Valamint: ha az állati eredetű tejszínt felforraljuk, és alaposan lehűtjük, utána tartós kemény habot tudunk készíteni.
Üdv: Scarlett

loncsi
loncsip, 2010-04-23 14:42

Kedves Badrika!
Kész vagyok, ilyen csodák mellett hogyan lehet fogyókúrázni. Megyek és leeszem magam a sárga földig:()
Szeretettel
loncsi

tündibündi
tündibündip, 2010-04-23 13:48

Ha a babapiskótát nem áztatjuk be, attól az még megpuhul,? köszi a választ.

tius
tiusszo, 2011-05-28 10:27

Sajna nekem sem puhult meg a piskóta!Legközelebb beáztatnám ,de nagyon finom volt!!!

Legfrissebb cikkek

Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Egy korty áldomás nem hogy engedélyezett, hanem szinte kötelező ünnepekkor. Ha ezt egy általunk készített üveg házi italból tölthetik a családtagok, akkor lesz a legjobb!
1063