Csokibomba recept

1 adag
1063
kcal
Csokibomba
Csokibomba
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. Kicsit féltem tőle, hisz nyers tojás van benne. A férjem mióta tudja ezt, nem eszik belőle. Viszont a lányomnak ez az abszolút kedvenc sütije..sőt aki eddig kóstolta, a receptjét elkérte. Aki fél a tojástól, pudingporral is készítheti..de úgy nem az igazi..kipróbáltuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-kakaós babapiskótás bomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és végül a tojások habbá vert fehérjét.
  2. Egy jénai tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre jön a babapiskóta, majd ismét krém, babapiskóta és végül megint a krém.
  3. Felverjük a tejszínt, majd kis halmokban az egész süti tetejét bevonjuk.
  4. A mázhoz a kakaóport összekeverjük a cukorral, majd kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobjuk a margarint, és addig keverjük, míg nem olvad el a csokiban.
  5. Rácsorgatjuk a habra, és hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

statisztika

beküldve:
nézettség: 184 879
elküldve: 146
receptkönyben: 2 993
elkészítve: 79/119
Facebookon megjelent: -

szakács

Badrika

Mióta szakács: 2010.01.18.
4 recept

Hozzászólások (39)

csandi001
csandi001szo, 2014-06-21 11:49

Köszönöm a receptet, megcsináltam, és nagyon gyorsan (túl gyorsan!) el is fogyott :) Felkerült a kedvenc édességeink közé :)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2014-06-12 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2014-06-11 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

grika
grikacs, 2014-04-03 14:43

Isteni lett, biztos többször készítem. Szerintem a Lidl- ben kapható olasz babapiskóta a legjobb. Tejbe belemártottam /nem áztattam/, de ezt is inkább azért, mert nem bírjuk kivárni a másnapot amikorra megpuhulna. Dupla krémmel és dupla habbal készítettem , nekem ehhez fogyott el a 400 g babapiskóta.
Köszönöm a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.huszo, 2014-03-29 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pinkiroll
pinkirollp, 2014-03-28 17:55

a tiramisuban is nyers tojás van ;)
én is kipróbálom, amint véget ér a gyerek diétáztatása :)

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2014-03-28 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

cumpus
cumpuscs, 2014-03-27 19:47

Nyers tojás = lehetséges szalmonella fertőzés.
Margarin és babapiskóta? Elolvastátok, mi minden szar van azokban? Igénytelenség rulez :-(

hel267
hel267szo, 2014-03-29 15:41

Kedves cumpus,
ez tipikus 21. századi nagyvárosi (paranoiás) hozzáállás. Gyerekkorom egyik kedvenc desszertje a cukorral elkevert tojássárgája volt, de a piskótás keverőtálat is előszeretettel nyaltam tisztára, valamint az összes túrótöltelékhez keverünk sárgáját. És még sorolhatnám...
Honnan tudod, hogy a recept írója nem aznap reggel gyűjtötte a tojást a saját tyúkjaitól? vagy hogy nem SZALMONELLA ELLEN KEZELT tojást vett?
Sajnálom, hogy pont a te hozzászólásod volt az utolsó csepp, de már nagyon bosszantanak ezek a "fujj, a nyers tojás méreg..." tartalmú hozzászólások.
Jó sütés-főzést,
Dia

Claracroft
Claracroftp, 2014-03-28 12:53

Nálad pedig rosszindulat mesterfokon. Én jobban szeretem a margarint a vajnál, akár egészséges, akár nem. Nem a reformételek kategóriába került. Csináld vajjal, saját piskótával, vagy ne csináld sehogy! Nem itt kezdődik az igénytelenség.

csokii
csokiiv, 2014-01-05 18:59

Nekünk is nagyon ízlett, sűrűn fog az asztalra kerülni ez a sütike! Nálam annyiban változott a recept, hogy a nagyon aprócska tojások miatt többet tettem bele, meg túl nagy edénybe kezdtem el készíteni, így csak félig lett. Ezért a tetejére főztem egy vaníliapudingot, és tálaláskor erre jött a tejszínhab. Legközelebb pici darált dióval is meg fogom szórni, szerintem magasan veri bármelyik somlói galuska receptet :) Viszont előtte nap el fogom készíteni, hogy legyen ideje teljesen megpuhulni. - csak az a kérdés, hogy hova dugjam el a hűtóben, különben soha nem tudjuk meg milyen, amikor teljesen puha :) Köszönjük a receptet, nagyon finom volt!

dittush
dittushszo, 2013-06-01 15:20

Nem gyakorlott szakácsként, ámde mint lelkes kísérletező: nagyon könnyű volt elkészíteni, és isteni finom is lett!

A megadott mennyiségekkel dolgoztam, ami meglepett, az a végeredmény volt. Egy kisebbfajta jénait tudtam csak megtölteni vele, azt sem teljesen; ráadásul a babapiskótából sem kellett 2 csomag (kör alakút használtam), elég volt egy fél. Ami mennyiségben viszont sok volt hozzá, az a hab (2 dl habtejszín helyett ugyanennyi Hulalát vertem fel).

Viszont az íze így is fantasztikus volt, és most már tudom, hogy bátran lehet növelni a mennyiséget.

A babapiskótát pedig a rétegezéskor belemártogattam egy kevés tejbe, így a megpuhulással sem voltak gondok.

Sasi Eszter
Sasi Eszterszo, 2013-06-01 12:20

Biztosan 2 dkg a margarin?Most készülök megcsinálni és kevésnek találom.

Nixxi
Nixxiv, 2012-09-30 19:19

Tegnap megcsináltam én is ezt a sütit. Sajnos nem tudok róla jókat írni a babapiskóta nekem sem puhult meg, a krémje pedig nekem túl vajas.

huaniko
huanikop, 2012-09-14 12:10

Szia! Ma reggel ennek a sütinek az elkészítésével kezdtem a napot, és már meg is kóstoltuk. Jelentem: nagyon finom!!!! (Egyébként a krémje ugyanaz, mint az én fridzsider tortámé, az is nagy kedvenc nálunk, ajánlom!:) http://www.nosalty.hu/recept/fridzsider-torta)
Annyit változtattam, hogy mivel csak két tojásom volt itthon, így annyival dolgoztam, és Hulala helyett 2 tasak tejszínhab porral, amiből 3-4 evőkanálnyit kevertem a krémbe, így lágyabb lett picit (a hiányzó 1 tojást pótoltam vele), és a babapiskótát én vaníliás tejbe mártottam, hogy biztos megpuhuljon. Fincsi lett!
Köszi a receptet, üdvözöllek! :)

sarai eva
sarai evah, 2012-09-10 08:29

Nagyon-nagyon finom, többször megfogom csinálni. A család oda volt érte. Köszi.

Ilonka57
Ilonka57h, 2011-11-21 20:01

Tegnap ez volt a vasárnapi desszert. Nagyon könnyű elkészíteni, az íze pedig szuper. Besorolom a vendégváró édességek közé. Köszi a jó receptet. (Mára alig maradt, de a piskóta teljesen megpuhult. Legközelebb egy nappal előbb készítem el és csak a habot hagyom a végére.)

Alyssa
Alyssah, 2011-10-31 12:59

Megcsináltam két napja, hát valami isteni finom lett! :) A párom ma megint rendelt belőle egy adagot. ;) Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokszor el fogom még készíteni. :)

Szlávik Imréné
Szlávik Imrénév, 2011-10-16 15:37

A hozzávalóból kimaradt a margarin mennyisége,,az elkészítésnél viszont szerepel a margarin.
Mennyi kell bele.Köszi

pablicsek
pablicsekk, 2011-11-01 10:43

Nem maradt ki, ott van felül, 15 dkg. A recept melletti csúszkát teljesen fel kell tolni.

pablicsek
pablicsekszo, 2011-10-08 20:31

Ez a recept szenzációs. Én egy kis meggybefőtt hozzáadásával adtam meg az ízlelőbimbóknak a kegyelemdöfést! :D

szakacs1
szakacs1szo, 2011-04-16 21:53

Én is úgy jártam, mint mozsu81, nem puhult meg kellően a babapiskóta. Amikor olvastam a receptet, felvetődött bennem, hogy jó lenne beáztatni valamibe a babapiskótát, hasonlóan a tiramisuhoz. Az íze viszont nagyon jó, percek alatt elfogyott egy hatalmas tálnyi.

szakacs1
szakacs1szo, 2011-04-16 21:53

Én is úgy jártam, mint mozsu81, nem puhult meg kellően a babapiskóta. Amikor olvastam a receptet, felvetődött bennem, hogy jó lenne beáztatni valamibe a babapiskótát, hasonlóan a tiramisuhoz. Az íze viszont nagyon jó, percek alatt elfogyott egy hatalmas tálnyi.

mozsu81
mozsu81h, 2011-01-24 21:33

Köszi a receptet, nagyon nagy sikere lett. Sőt, a következő hétvégén újra meg KELL csinálnom, közkívánatra. :D Sajna valami miatt a piskóta nem puhult meg, (talán a kevés idő miatt, amit a fiúk adtak neki :D) úgyhogy legközelebb beáztatom tejszínbe.
De tényleg szuper finom lett, és nagyon egyszerű! Mégegyszer köszi!

NoSalty
NoSaltysze, 2011-01-12 07:02

Kedves Badrika!
Tiéd lett 2011. január 10. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

ancsika00
ancsika00v, 2010-07-04 13:32

 Megcsináltam!Isteni lett!Szerintem ez lessz mostantól a kedvenc!

strawberry
strawberryp, 2010-04-23 16:19

Kedves Badrika!

Ajánlom, hogy pasztőrözd a tojást az alábbiak szerint:

A jól megmosott tojást kettéválasztod, a sárgáját egy tálba teszed (legjobb az olyan, aminek gömbölyű az alja, habüst-féle) és lassú vízgőz fölött kézi habverővel kevered kb. 2 percig (nem tovább, mert rántotta lesz:) ), kb. mártás sűrűségűre, majd azonnal kiemeled és jeges vízfürdőn (ami annyi, hogy egy tepsibe/tálba raksz jégkockás vizet) hűtöd, kavargatva, ez kb. 1-2 perc. Szóval 3-4 perc az ember életéből.
Akkor jó, ha a tál aljára nyúlva az már hideg. Utána ugyanúgy folytatod a receptet, mint a leírás szerint. Én a fehérje felvert habját nem tenném bele (már csak a férjed nyers tojás fóbiája miatt sem :) ) hanem inkább tejszínhabot tennék a krémbe.

Nagyon jó a recept, de könyörgöm, Hulalát ne rakjatok bele, mert
1. a konzisztenciája kb. fele a tejszínhabnak
2. semmi köze a tejszínhez, valami növényi alapú ipari &@*# :))))) (kb. mintha tej helyet "reggeli ital"-lal készítenénk valamit.) Elhiszem, hogy csábító az ára miatt, meg hogy könnyebb habbá verni, nem fog megtúrósodni, stb, de...

Bocsika, nem okoskodni akarok, csak jó tanács. Higgyétek el, a végeredményen is meg fog látszódni/érződni.
És ha már itt tartunk, a fújós habspray is felejtős. :)
puszi mindenkinek
Juci

scarlett69
scarlett69v, 2013-05-12 22:52

Egész tojással ugyanúgy működik a dolog.
Valamint: ha az állati eredetű tejszínt felforraljuk, és alaposan lehűtjük, utána tartós kemény habot tudunk készíteni.
Üdv: Scarlett

loncsi
loncsip, 2010-04-23 15:42

Kedves Badrika!
Kész vagyok, ilyen csodák mellett hogyan lehet fogyókúrázni. Megyek és leeszem magam a sárga földig:()
Szeretettel
loncsi

tündibündi
tündibündip, 2010-04-23 14:48

Ha a babapiskótát nem áztatjuk be, attól az még megpuhul,? köszi a választ.

tius
tiusszo, 2011-05-28 11:27

Sajna nekem sem puhult meg a piskóta!Legközelebb beáztatnám ,de nagyon finom volt!!!

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
1063