r
Nosalty Logó

Csoki-puncstorta ballagásra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csoki-puncstorta ballagásra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Összesen 1740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Összesen 20893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.1 g

Zsír

  • Összesen
    945.3 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    421 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    266 g
  • Koleszterin
    3257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12974.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    560 mg
  • Kálcium
    3148 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    4840 mg
  • Nátrium
    3743 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2870.2 g
  • Cukor
    2171 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    147 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    728 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    2737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7154 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    4627 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4590 micro
Összesen 20893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Elkészítés

Az alsó piskótához

  1. Alsó torta:
  2. Atojásokfehérjétfölverjükasóvalkeményhabbá,hozzáadagoljukacukrot,sárgáját,azolajat, sütőport. Addigkeverjük, mígasárgájaésazolajteljesenelkeveredik.
  3. Végülkanállalóvatosan beleforgatjukalisztet.
  4. Kivajazottlisztezetttepsibeöntjük. Sütésimód:alul-felülsütésen175 fok.
  5. Csokis krém:
  6. 6 dltejben6kanállisztetsűrűrefőzünk,méglangyosanhozzákeverünk2táblaéttortabevonót. Mikorteljesenkihűlt 25 dkgmargarint 20 dkgporcukorralhabosraverünk,ésacsokiskrémhezadjuk.
  7. Kettévágjukapiskótát,megtöltjük akrémmel, kivéveakülsejét.
  8. Felsőtorta:
  9. Atojásokfehérjétasóvalkeményhabbáverjük, hozzáadagoljukasárgáját,acukrot, azolajat, asütőport.Addigkeverjük, mígasárgájaésazolajteljesenelkeveredik,végül óvatosanbeleforgatjukalisztet.
  10. Kivajazottlisztezetttepsibeöntjük. Sütésimód:alul-felül sütésen175fok.
  11. Puncskrém:
  12. 3 dltejben1 cs puncsízűpudingotmegfőzünk,mikorkihűlt,25 dkg margarint20 dkgporcukorralkihabosítunk,ésapudinghozadjuk.
  13. 3felé vágjukatortát, ésmegtöltjükapudinggal.Szinténkihagyjukakülsejét.
  14. Vajkrém:
  15. Azalapanyagokbólmixerrel folyamatoskeverésselsűrűkrémetkeverünk,szükségeseténadhatóhozzáfolyadék, hogyjóllehessenkenni.Jóminőségű krémhezminimum 10perckeverésszükséges.
  16. Ezzelakrémmelmegkenjükatortákkülsejét, teljesenbeborítjuk.Ezaz adagegytortáravalómennyiség, énígyduplaadagotcsináltam.
  17. Miután mind a kéttortabevonásamegtörtént, utána2órárahűtőbe tesszük, hogydermedjenmeg avajkrémrajta.
  18. Összeállítás, díszítés:
  19. Ezutánbeborítjukfondanttalkülön-különakéttortát. (Összerakásnálnem használtamazemeleteknéltartókákat,mielőttrátettemvolnaafölsőszintet, azalsótmegkentemtojásfehérjével.)
  20. Ráhelyezzükadíszeket, ésegyéjszakáthűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7730
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányom ballagására készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

Az alsó piskótához

A felső piskótához

​A csokis krémhez

A puncsos krémhez

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek