r
Nosalty Logó

Csodás mákos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horváth Mónika
Csodás mákos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7256.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    2835 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    774 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a két tojást, a maradék cukrot, a zsírt, sózzuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük azt is, és a tejet folyamatosan adagolva közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha úgy gondoljuk, hogy elég lágy már a tésztánk, még 1 db olajat is beledagasztunk.
  3. Legalább egy órát hagyjuk kelni.
  4. Ha megkelt a tésztánk, négy cipót csinálunk belőle. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk, amiket 8 egyforma cikkre vágunk.
  5. A darált cukros mákot egy-két kanál őszibarack lekvárral kikeverjük, hogy ne legyen száraz, majd a körcikkeket egyenként megtöltjük egy-egy teáskanálnyi töltelékkel, feltekerjük és zsírozott tepsibe rakjuk.
  6. Felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben szép barnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35425
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodás mákos kifli
Horváth Mónika 4 recept

Nagyon szeretem ezt a tésztát, szinte mindent lehet belőle sütni: buktát, kalácsot, pizzacsigát, kiflit. Lehet mákosan, diósan, túrosan tölteni, de lehet csak magában feltekerni és sóval, sajttal, szezámmaggal, köménymaggal megszórni. Elárulom a titkomat: házi tejet szoktam venni és amikor felforralás után lehűtöm, a tetején lévő "fölt" nem dobom ki, hanem a kelt tésztába dagasztom. Anyukám szerint ettől olyan finom a tésztája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek