r
Nosalty Logó

Csodálatos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csodálatos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 5986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    2018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.7 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1949 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1902 micro
Összesen 5986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 249 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Elkészítés

Barna tészta

  1. A krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej forr, hozzáöntjük a tojásos pudingot, gyorsan kavarjuk, mert pillanatok alatt besűrűsödik. Amikor kész, beledolgozunk egy diónyi vajat, és lefedjük, hogy ne bőrözzön meg. Ha kihűlt a krém, hozzáadogatjuk a porcukorral és vaníliával habosra kavart vajat.
  2. A barna tésztához a tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A gépet egyes fokozatra visszaállítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a 2 ek olajat. Szűrőbe tesszük a lisztet, keményítőt, sütőport és a kakaót, rászitáljuk a habos masszára, majd óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük és megsütjük. (15 perc 180 fok, tűpróba)
  3. A diós piskótához a 4 tojásfehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával keményre verjük, hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet és a jól lecsepegtetett meggyet. Ugyanabban a tepsiben sütjük, mint az előző piskótát oly módon, hogy a sütőpapírt hosszában félbe hajtjuk, majd ez egyik felét feltűrjük, hogy a tészta ne folyjon szét. (Vagyis csak fele akkora lapot sütünk, mint az előbbinél. (170 fokon 10-15 perc).
  4. A barna tésztát hosszában félbevágjuk (nem vízszintesen és nem keresztbe). A krémet kétfelé osztjuk (ha a tetejét is meg szeretnénk kenni, úgy 4 ek-nyit félreteszünk a krémből). Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a meggyes-diós lapot, rákenjük a maradék krémet, és rátesszük a másik barna lapot.
  5. Ha a tetejére is hagytunk krémet, rákenjük a tészta tetejére, és megszórhatjuk csokoládé forgáccsal. Háromszögű vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 836
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 161455
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodálatos szelet
Csiki Piroska 230 recept

Bevonhatjuk csokimázzal, vagy a meggylével készült pudingöntettel. Mindhárom változatot kipróbáltam, a család kedvence a krémes bevonatú. Jó, ha szeletelés előtt 2-3 órát hűtőben áll.

Hozzávalók

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek