r
Nosalty Logó

Csőben sült spenótos nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Csőben sült spenótos nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Összesen 541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Összesen 3788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Összesen 214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2073 micro
Összesen 541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8269.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    4080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6192 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14508 micro
Összesen 3788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. Először csak keveset öntsünk hozzá, mert lehet, nem lesz szükség a 2 dl-re. (Függ a tojás méretétől és a liszt fajtájától.) A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
  2. Lobogó, sós vízben kifőzzük a nokedlit és lecsöpögtetjük.
  3. A spenótleveleket alaposan megmossuk több léről, a középső vastag erét és a szárát letépjük.
  4. A fél dl vízben és az olajban pár perc alatt nagy lángon megfonnyasztjuk.
  5. Turmixban leturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a fokhagymát. Hozzákeverjük a tejfölt és a végén beleöntjük a tejet.
  6. Egy tálban a nokedlit és a spenótos mártást összeforgatjuk.
  7. Egy tepsit kikenünk margarinnal és beleöntjük a mártásos nokedlit. A tetejére reszeljük a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt elkezd barnulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11005
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Ajánló

Laktató egytálétel akár ebédre, akár vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült spenótos nokedli
Andi80_ 380 recept

A kertben nagyon szép idén a spenót termés. A tágabb családot vártuk vendégségbe, és még sokan közülük nem ettek spenótot. Gondoltam most vagy megszeretik, vagy megutálják. Ízlett nekik :-)

Hozzávalók

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!