Csőben sült ricottás-spenótos tészta recept

Csőben sült ricottás-spenótos tészta
Csőben sült ricottás-spenótos tészta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót, a túró, a tészta, a tejföl és a medvehagyma a gyengém. Gondoltam, hogy ezeknek a felhasználásával készítem el a szombati ebédet. Nagyon finom lett. Biztos, hogy ezt a tésztaételt még sokszor el fogom készíteni. Csak ajánlani tudom ezt a finomságot.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A tésztához

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-medvehagymás sült tészta, baconös-spenótos spagetti csőben sütve, csőben sült zöld spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, 1 ek olajos vízben megfőzzük.
  2. Közben 2 ek olajon a felaprított bacont megpirítjuk.
  3. A kiengedett spenótot egy lábasba tesszük. A megtisztított fokhagyma gerezdeket belereszeljük. A medvehagymát megmossuk, és jól lerázzuk róla a vizet, felcsíkozzuk. Hozzátesszük a spenóthoz. Tűzre tesszük, és pár perc alatt összemelegítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük először a túrót, elkeverjük, utána a ricottát. Ezzel is elkeverjük a spenótos-medvehagymát, majd a főzőtejszínt, és a tejfölt is belekeverjük. Ha kell, utánasózunk.
  5. Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük, de nem öblítjük le, és a baconhöz adjuk. Jól összekeverjük.
  6. Ezután a spenótos mártással is összekeverjük alaposan (én a tésztafőzőben kevertem össze, hogy beleférjen minden, és kényelmesen tudjam alaposan összeforgatni).
  7. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk a tetejére.
  8. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 553
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
427 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülők el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülők el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
1437