Csőben sült ricottás-spenótos tészta recept

Csőben sült ricottás-spenótos tészta
Csőben sült ricottás-spenótos tészta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót, a túró, a tészta, a tejföl és a medvehagyma a gyengém. Gondoltam, hogy ezeknek a felhasználásával készítem el a szombati ebédet. Nagyon finom lett. Biztos, hogy ezt a tésztaételt még sokszor el fogom készíteni. Csak ajánlani tudom ezt a finomságot.

hozzávalók / 4 adag

  • 45 dkg mélyhűtött leveles spenót
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg bacon
  • 3 dkg (1 csokor) medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg trappista sajt
  • 5 ek olaj (összesen)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerinti mennyiség)

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-medvehagymás sült tészta, baconös-spenótos spagetti csőben sütve, csőben sült zöld spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, 1 ek olajos vízben megfőzzük.
  2. Közben 2 ek olajon a felaprított bacont megpirítjuk.
  3. A kiengedett spenótot egy lábasba tesszük. A megtisztított fokhagyma gerezdeket belereszeljük. A medvehagymát megmossuk, és jól lerázzuk róla a vizet, felcsíkozzuk. Hozzátesszük a spenóthoz. Tűzre tesszük, és pár perc alatt összemelegítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük először a túrót, elkeverjük, utána a ricottát. Ezzel is elkeverjük a spenótos-medvehagymát, majd a főzőtejszínt, és a tejfölt is belekeverjük. Ha kell, utánasózunk.
  5. Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük, de nem öblítjük le, és a baconhöz adjuk. Jól összekeverjük.
  6. Ezután a spenótos mártással is összekeverjük alaposan (én a tésztafőzőben kevertem össze, hogy beleférjen minden, és kényelmesen tudjam alaposan összeforgatni).
  7. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk a tetejére.
  8. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 962
elküldve: 2
receptkönyben: 26
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
322 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.