Csőben sült ricottás-spenótos tészta recept

Csőben sült ricottás-spenótos tészta
Csőben sült ricottás-spenótos tészta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót, a túró, a tészta, a tejföl és a medvehagyma a gyengém. Gondoltam, hogy ezeknek a felhasználásával készítem el a szombati ebédet. Nagyon finom lett. Biztos, hogy ezt a tésztaételt még sokszor el fogom készíteni. Csak ajánlani tudom ezt a finomságot.

hozzávalók / 4 adag

  • 45 dkg mélyhűtött leveles spenót
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg bacon
  • 3 dkg (1 csokor) medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg trappista sajt
  • 5 ek olaj (összesen)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerinti mennyiség)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-medvehagymás sült tészta, baconös-spenótos spagetti csőben sütve, csőben sült zöld spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, 1 ek olajos vízben megfőzzük.
  2. Közben 2 ek olajon a felaprított bacont megpirítjuk.
  3. A kiengedett spenótot egy lábasba tesszük. A megtisztított fokhagyma gerezdeket belereszeljük. A medvehagymát megmossuk, és jól lerázzuk róla a vizet, felcsíkozzuk. Hozzátesszük a spenóthoz. Tűzre tesszük, és pár perc alatt összemelegítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük először a túrót, elkeverjük, utána a ricottát. Ezzel is elkeverjük a spenótos-medvehagymát, majd a főzőtejszínt, és a tejfölt is belekeverjük. Ha kell, utánasózunk.
  5. Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük, de nem öblítjük le, és a baconhöz adjuk. Jól összekeverjük.
  6. Ezután a spenótos mártással is összekeverjük alaposan (én a tésztafőzőben kevertem össze, hogy beleférjen minden, és kényelmesen tudjam alaposan összeforgatni).
  7. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk a tetejére.
  8. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 139
elküldve: 2
receptkönyben: 27
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
349 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
Heti menü: hó végi spórolás
Heti menü: hó végi spórolás
Mindenkivel megesik, hogy hó végén már matekoznia kell, hogy körültekintőbben tudja beosztani a konyhapénzt - ezen a héten nekik adunk ötleteket olcsó fogásokhoz!
Vissza a kávéházak aranykorába!
Vissza a kávéházak aranykorába!
Kíváncsiak vagytok, hogy a századforduló kávéházai hogyan működtek Budapesten? Kik azok, akik előszeretettel látogatták, és hogyan fogyasztottak egy csésze feketét?