Csőben sült ricottás-spenótos tészta recept

Csőben sült ricottás-spenótos tészta
Csőben sült ricottás-spenótos tészta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót, a túró, a tészta, a tejföl és a medvehagyma a gyengém. Gondoltam, hogy ezeknek a felhasználásával készítem el a szombati ebédet. Nagyon finom lett. Biztos, hogy ezt a tésztaételt még sokszor el fogom készíteni. Csak ajánlani tudom ezt a finomságot.

hozzávalók / 4 adag

  • 45 dkg mélyhűtött leveles spenót
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg bacon
  • 3 dkg (1 csokor) medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg trappista sajt
  • 5 ek olaj (összesen)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerinti mennyiség)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-medvehagymás sült tészta, baconös-spenótos spagetti csőben sütve, csőben sült zöld spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, 1 ek olajos vízben megfőzzük.
  2. Közben 2 ek olajon a felaprított bacont megpirítjuk.
  3. A kiengedett spenótot egy lábasba tesszük. A megtisztított fokhagyma gerezdeket belereszeljük. A medvehagymát megmossuk, és jól lerázzuk róla a vizet, felcsíkozzuk. Hozzátesszük a spenóthoz. Tűzre tesszük, és pár perc alatt összemelegítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük először a túrót, elkeverjük, utána a ricottát. Ezzel is elkeverjük a spenótos-medvehagymát, majd a főzőtejszínt, és a tejfölt is belekeverjük. Ha kell, utánasózunk.
  5. Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük, de nem öblítjük le, és a baconhöz adjuk. Jól összekeverjük.
  6. Ezután a spenótos mártással is összekeverjük alaposan (én a tésztafőzőben kevertem össze, hogy beleférjen minden, és kényelmesen tudjam alaposan összeforgatni).
  7. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk a tetejére.
  8. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 635
elküldve: 2
receptkönyben: 36
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
385 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Top 11 szuper süti cukor nélkül
Top 11 szuper süti cukor nélkül
Cukormentes sütiből sosem elég, mindig kellenek új és újabb ötletek. Most 11 receptet gyűjtöttem össze nektek, én máris mindet megkívántam!
Így fogj férjet tatárbeefsteekkel!
Így fogj férjet tatárbeefsteekkel!
Illetve, így ne fogj. Elmondok nektek egy történetet a tatár beefsteak-ről, de légyszi, kezeljétek bizalmasan, mert elég személyes!