Csőben sült karfiol recept

Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy karfiolt egy barátnőmtől, és nálam a karfiolok és a brokkolik általában így járnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vega főételnek, előételnek és köretnek is kitűnő. Gazdagítható más zöldségekkel és hússal is.
Aki kevésbé szaftosan szereti, az tegye inkább tepsibe egy sorban, és lehet, hogy akkor elég egy nagy tejföl hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös karfiol, rakott karfiol, karfiol csőben sütve

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük.
  2. A karfiolt megpároljuk, vagy blansírozzuk. (Ha valaki nem szereti annyira az erős karfiol ízt, az meg is főzheti.)
  3. A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat.
  4. A hagymát apróra vágjuk.
  5. Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt, rászórjuk a hagyma felét, és meglocsoljuk az öntet egyharmadával.
  6. Erre tesszük a karfiol másik felét, a maradék hagymát, és beborítjuk az öntet másik felével.
  7. Megszórjuk sajttal.
  8. Előmelegített sütőben először lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 937
elküldve: 12
receptkönyben: 856
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
84 recept

Hozzászólások (9)

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2014-04-14 03:00

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Noémilau
Noémilauszo, 2012-05-05 13:53

Szia!! Ma ezt a finomságot készítettem ebédre, isteni nem is maradt maradék. Még a férjem is két tányérral evett. köszönöm a receptet. Megkérdezhetem hogy a spenótos túrós szószt a süteményednél hogy kel készíteni?
További szép napot: üdv: Noémi

Attilaa
Attilaak, 2011-07-12 14:28

Ma ezt csináltam édesanyámnak, ebédidőre vittem neki, tőle még nem kaptam véleményt, de a maradékot testvérem megette mire hazaértem, szóval ez biztos jót jelent. :-)
Köszi a receptet!

szépróza
széprózak, 2011-07-12 15:16

nagyon szívesen, remélem, anyukádnak is ízlett. :-)
köszi a beszámolót :-)

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
446