Csőben sült karfiol recept

megosztás
0
Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy karfiolt egy barátnőmtől, és nálam a karfiolok és a brokkolik általában így járnak.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 nagy fej karfiol
  • 625 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt

ajánlat

Vega főételnek, előételnek és köretnek is kitűnő. Gazdagítható más zöldségekkel és hússal is.
Aki kevésbé szaftosan szereti, az tegye inkább tepsibe egy sorban, és lehet, hogy akkor elég egy nagy tejföl hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös karfiol, rakott karfiol, karfiol csőben sütve
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük.
  2. A karfiolt megpároljuk, vagy blansírozzuk. (Ha valaki nem szereti annyira az erős karfiol ízt, az meg is főzheti.)
  3. A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat.
  4. A hagymát apróra vágjuk.
  5. Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt, rászórjuk a hagyma felét, és meglocsoljuk az öntet egyharmadával.
  6. Erre tesszük a karfiol másik felét, a maradék hagymát, és beborítjuk az öntet másik felével.
  7. Megszórjuk sajttal.
  8. Előmelegített sütőben először lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 87 882
elküldve: 24
receptkönyben: 1 208
elkészítve: 48/57
Facebookon megjelent: 2

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty.hu
NoSalty.hu h, 2014-04-14 03:00

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Noémilau
Noémilau / Noémilau szo, 2012-05-05 13:53

Szia!! Ma ezt a finomságot készítettem ebédre, isteni nem is maradt maradék. Még a férjem is két tányérral evett. köszönöm a receptet. Megkérdezhetem hogy a spenótos túrós szószt a süteményednél hogy kel készíteni?
További szép napot: üdv: Noémi

Attilaa
Attilaa k, 2011-07-12 14:28

Ma ezt csináltam édesanyámnak, ebédidőre vittem neki, tőle még nem kaptam véleményt, de a maradékot testvérem megette mire hazaértem, szóval ez biztos jót jelent. :-)
Köszi a receptet!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
511