Csőben sült hal recept

Kalória?
Csőben sült hal
Csőben sült hal
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom nem nagyon rajong a halért, de ezt a változatot még ő is megeszi - sőt repetázik is belőle :-). Amúgy anyukám egyik régi jól bevált receptje (csak ő nem használ hozzá szójaszószt).


hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A tálhoz

ajánlat

Ez az az étel, amelyről nem lehet "guszta" fotót készíteni, de annál finomabb.
Köretnek hasábburgonyát, párolt rizst ajánlanék hozzá.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölben-tejszínben sült hal, halfelfújt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat (én most pangasiust használtam) feldaraboljuk (olyan tenyérnyi darabokra), mindkét oldalát beszórjuk a hal fűszerkeverékkel, megszórjuk borssal, és meglocsoljuk a szójaszósszal is (ez el is hagyható). Én 1 órát pihentettem, de ha sürget az idő, akkor lehet rögtön sütni.
  2. A felszeletelt vöröshagymát megdinszteljük a 3 ek olajon, és kihűtjük.
  3. A tejfölt, tejszínt, 2 egész tojást, 1 ek szójaszószt, a zúzott fokhagymát összekeverjük, és ízlés szerint befűszerezzük (kb. mindenből 1 kk kell).
  4. A jénai tálat kivajazzuk, és zsemlemorzsával meghintjük.
  5. A halat rakjuk a tál legaljára, erre jön a megdinsztelt vöröshagyma, majd végül a tejfölös keverék.
  6. 180 C fokon 30-40 percig sütjük, vagy addig, míg meg nem pirul a teteje.

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 478
elküldve: 10
receptkönyben: 528
elkészítve: 21/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Sakati

Mióta szakács: 2009.12.20.
10 recept

Hozzászólások (17)

baaaaby
baaaaby v, 2014-01-19 13:12

köszönöm a tökéletes vasárnapi ebéd receptjét! :) én tejföl helyett natúr joghurtot használtam, kapor is került a fűszerek közé, a szójaszószt viszont kihagytam. és bizton állíthatom, így is fenséges volt!! köretnek olíván és balzsameceten pirított zöldségeket (cukkini, sárgarépa) tálaltam. még egyszer köszönöm!

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo h, 2012-03-26 18:05

Nagyon jó kis recept, a héten ki is próbálom. Azt viszont eddig senki nem vette észre a 20 ezer látogatóból, hogy a 800 dkg kicsit sok? Bár nagyon egyértelmü, hogy 80 dkg akart lenni, de azért javíthatsz, ha ráérsz :)

Pusedlee
Pusedlee v, 2011-12-04 18:39

Szia Sakati. Most sül a sütőben... :) Köszönöm a receptet!

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 k, 2011-08-16 20:44

Sziasztok! Én is megcsináltam, pici módosítással: no: szójaszósz, yes:kapor, és a tetejére bacon szalonna! IMÁDOM! Sűrűn elő fog fordulni nálunk! Jah, és melóban is többen megkóstolták, és nem győztem sorolni a hozzávalókat! KÖSZÖNET ÉRTE!

peg
peg szo, 2011-05-28 14:17

Sziasztok!
Nagyon finom lett.!!! A recepten annyi változtatás, hogy mozarellát szeleteltem rá és úgy sütöttem készre.
Köszönöm.

Phonixe
Phonixe cs, 2011-04-14 21:40

Sziasztok!
Most mentek el a vendégeim,mindenki a receptet kérte valami ISTENI FINOM!!!
Annyit változtattam a recepten ,hogy először is dupla mennyiséget készítettem :)
az olaj helyett margarint használtam a szójaszósz helyett pedig fehérbort,köretnek pedig grillezett zöldségeket tálaltam.
Sok féleképpen készítettem már halat de ez hajazza az összeset,még egyszer KÖSZÖNÖM.

cinus79
cinus79 sze, 2010-12-15 10:29

Tegnap elkészítettem, Isteni finom lett! A kisfiam is megnyalta mind a 10 ujját!

Storno
Nyanyula / Storno p, 2010-05-07 16:01

Szia!

Tegnap készítettem el ezt az ételt és valami isteni finom lett, én tettem a tejszínhez egy kis rozmaringot is -bármennyire a szárnyasokhoz ajánlják. Párolt rizzsel kitűnő.
Köszönjük szépen! :)

Évikee
Bloemcake / Évikee k, 2010-01-26 09:08

Jó reggelt!
Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett!
Kicsit szokatlan volt ez az "ízkavalkád" (bár lehet, hogy túlzásba vittem egy picit a fűszerezést), de isteni lett! Párolt brokkolit készítettem hozzá tartármártással. Nagyon illik hozzá.
Még több ilyen fincsi receptet kérünk:)

Beus_4
Bloemcake / Beus_4 h, 2010-01-25 15:17

Nekem is nagyon tetszik a recept, én csak "barátkozom" a hallal, nem sok formában szeretem, de ez olyan ami biztos ízleni fog, még a héten megcsinálom!

Evikee szerintem nyersen kell beletenni, a halnak minimális idö elég hogy megsüljön, ha elösütöd és utána még így akkor pép lesz belöle.

Évikee
Bloemcake / Évikee h, 2010-01-25 10:34

Szia!
Nagyon tetszik ez az étel, imádjuk a halat, egyébként szerintem a fotón is nagyon guszta.
Szeretném elkészíteni. Az lenne a kérdésem, hogy a halat még nyersen rakod a jénaiba, vagy elősütöd? Előre is köszi a választ!

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
539