Csőben sült hal recept

1 adag
552
kcal
Csőben sült hal
Csőben sült hal
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom nem nagyon rajong a halért, de ezt a változatot még ő is megeszi - sőt repetázik is belőle :-). Amúgy anyukám egyik régi jól bevált receptje (csak ő nem használ hozzá szójaszószt).


hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A tálhoz

ajánlat

Ez az az étel, amelyről nem lehet "guszta" fotót készíteni, de annál finomabb.
Köretnek hasábburgonyát, párolt rizst ajánlanék hozzá.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölben-tejszínben sült hal, halfelfújt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat (én most pangasiust használtam) feldaraboljuk (olyan tenyérnyi darabokra), mindkét oldalát beszórjuk a hal fűszerkeverékkel, megszórjuk borssal, és meglocsoljuk a szójaszósszal is (ez el is hagyható). Én 1 órát pihentettem, de ha sürget az idő, akkor lehet rögtön sütni.
  2. A felszeletelt vöröshagymát megdinszteljük a 3 ek olajon, és kihűtjük.
  3. A tejfölt, tejszínt, 2 egész tojást, 1 ek szójaszószt, a zúzott fokhagymát összekeverjük, és ízlés szerint befűszerezzük (kb. mindenből 1 kk kell).
  4. A jénai tálat kivajazzuk, és zsemlemorzsával meghintjük.
  5. A halat rakjuk a tál legaljára, erre jön a megdinsztelt vöröshagyma, majd végül a tejfölös keverék.
  6. 180 C fokon 30-40 percig sütjük, vagy addig, míg meg nem pirul a teteje.

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 224
elküldve: 8
receptkönyben: 503
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Sakati

Mióta szakács: 2009.12.20.
10 recept

Hozzászólások (17)

baaaaby
baaaabyv, 2014-01-19 13:12

köszönöm a tökéletes vasárnapi ebéd receptjét! :) én tejföl helyett natúr joghurtot használtam, kapor is került a fűszerek közé, a szójaszószt viszont kihagytam. és bizton állíthatom, így is fenséges volt!! köretnek olíván és balzsameceten pirított zöldségeket (cukkini, sárgarépa) tálaltam. még egyszer köszönöm!

ildikeszabo
ildikeszaboh, 2012-03-26 18:05

Nagyon jó kis recept, a héten ki is próbálom. Azt viszont eddig senki nem vette észre a 20 ezer látogatóból, hogy a 800 dkg kicsit sok? Bár nagyon egyértelmü, hogy 80 dkg akart lenni, de azért javíthatsz, ha ráérsz :)

Pusedlee
Pusedleev, 2011-12-04 18:39

Szia Sakati. Most sül a sütőben... :) Köszönöm a receptet!

Sviki23
Sviki23k, 2011-08-16 20:44

Sziasztok! Én is megcsináltam, pici módosítással: no: szójaszósz, yes:kapor, és a tetejére bacon szalonna! IMÁDOM! Sűrűn elő fog fordulni nálunk! Jah, és melóban is többen megkóstolták, és nem győztem sorolni a hozzávalókat! KÖSZÖNET ÉRTE!

peg
pegszo, 2011-05-28 14:17

Sziasztok!
Nagyon finom lett.!!! A recepten annyi változtatás, hogy mozarellát szeleteltem rá és úgy sütöttem készre.
Köszönöm.

Phonixe
Phonixecs, 2011-04-14 21:40

Sziasztok!
Most mentek el a vendégeim,mindenki a receptet kérte valami ISTENI FINOM!!!
Annyit változtattam a recepten ,hogy először is dupla mennyiséget készítettem :)
az olaj helyett margarint használtam a szójaszósz helyett pedig fehérbort,köretnek pedig grillezett zöldségeket tálaltam.
Sok féleképpen készítettem már halat de ez hajazza az összeset,még egyszer KÖSZÖNÖM.

cinus79
cinus79sze, 2010-12-15 10:29

Tegnap elkészítettem, Isteni finom lett! A kisfiam is megnyalta mind a 10 ujját!

szépróza
széprózah, 2010-09-13 13:40

jelentem, afrikai harcsából is finom :-)
sőt, sztem vmikor csirkéből is kipróbálom...

Storno
Stornop, 2010-05-07 16:01

Szia!

Tegnap készítettem el ezt az ételt és valami isteni finom lett, én tettem a tejszínhez egy kis rozmaringot is -bármennyire a szárnyasokhoz ajánlják. Párolt rizzsel kitűnő.
Köszönjük szépen! :)

Évikee
Évikeek, 2010-01-26 09:08

Jó reggelt!
Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett!
Kicsit szokatlan volt ez az "ízkavalkád" (bár lehet, hogy túlzásba vittem egy picit a fűszerezést), de isteni lett! Párolt brokkolit készítettem hozzá tartármártással. Nagyon illik hozzá.
Még több ilyen fincsi receptet kérünk:)

Volcsanszky Katy
Volcsanszky Katyk, 2010-01-26 02:13

Sozd meg, a szojaszosz helyett tegyél bele finom, szàraz fehér bort, és izesitsd kaporral . Isteni !

Beus_4
Beus_4h, 2010-01-25 15:17

Nekem is nagyon tetszik a recept, én csak "barátkozom" a hallal, nem sok formában szeretem, de ez olyan ami biztos ízleni fog, még a héten megcsinálom!

Evikee szerintem nyersen kell beletenni, a halnak minimális idö elég hogy megsüljön, ha elösütöd és utána még így akkor pép lesz belöle.

Évikee
Évikeeh, 2010-01-25 10:34

Szia!
Nagyon tetszik ez az étel, imádjuk a halat, egyébként szerintem a fotón is nagyon guszta.
Szeretném elkészíteni. Az lenne a kérdésem, hogy a halat még nyersen rakod a jénaiba, vagy elősütöd? Előre is köszi a választ!

Sakati
Sakatih, 2010-01-25 18:20

Szia. Én a halat nyersen rakom a jénaiba. Jó étvágyat hozzá!!

Legfrissebb cikkek

Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
552