r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 4544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1973 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    746 micro
  • Likopin
    36818 micro
  • Lut-zea
    2789 micro
Összesen 4544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1478 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A tetejére

Elkészítés

A burgonyához

  1. Egy fazékban feltesszük héjastul főzni a burgonyát, sós vízben (45-50 perc). Ha megfőtt, kikapcsoljuk, a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk
  2. Lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a hagymákat, sót, fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tűzről.
  3. Rátesszük a házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, sót, borsot teszünk bele, majd paradicsomsűrítményt, cukrot, keverve lepirítjuk kicsit.
  4. Feltesszük a vizet főni a tésztának.
  5. A burgonyát pucoljuk, majd éles késsel felszeleteljük, és kis, apró kockákra vágjuk, és beleforgatjuk óvatosan a paradicsomos hagymába. Alágyújtunk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk, átmelegítjük.
  6. A tészta vizébe olajat teszünk és sót, majd ha a víz forr, belerakjuk a tészta, kifőzzük, és ha kész, leszűrjük (6-8 perc főzés).
  7. Tepsibe tesszük a burgonyás paradicsomnak a felét, rárakjuk a tészta felét, erre a burgonyás paradicsom másik felét, majd a maradék tésztát. A legtetejére a tejfölt szépen elsimítjuk, végül picit sózzuk meg.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük a tejfölt, azaz összesütjük
  9. Savanyú káposztát kínáljunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8946
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 26.

Ajánló

Feltétlenül kínáljunk hozzá savanyúságot, és ha tehettem volna, ittam volna hozzá egy jó pohár bort vagy inkább sört. Nem lehetett :-(. Jött az ásványvíz, de az is oltotta a szomjat.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült burgonyás fodros tejföl alatt
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a burgonyás tésztát, de hallottam az egyik nagynénémtől, hogy így készíti újabban, ezért megpróbáltam, én azonban nem kevertem össze, hanem a tepsiben rétegeztem, és tejföllel nem tálaltam, hanem leöntöttem, összesütöttem, és így kínáltam. Sikere volt, tetszett ez a változata is a családnak.:-) A vacsora maradékán vita volt.:-)

Hozzávalók

A burgonyához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?