Csőben sült baconos spárga recept

Csőben sült baconos spárga
Csőben sült baconos spárga
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap vásároltam egy csokor zsenge, hívogatóan zöld spárgát. Bár a spárga nem olcsó, viszont az ízélmény feledteti, hogy gyorsan megcsappant a pénztárcánk.:)

hozzávalók / 3 adag

Besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • só, őrölt szerecsendió

Tetejére:

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült mozzarellás spárga, zöldspárga csőben sütve, mozzarellás-baconös zöldspárga csőben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. A spárgákat baconbe tekerjük, és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.
  3. A vajat felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a lisztet, és apránként felöntjük a tej és tejszín keverékével, fűszerezzük. Folyamatos keverés mellett főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  4. A besamellel befedjük a spárgákat, és rátördeljük a mozzarellát a tetejére.
  5. Kb. 30 percig sütjük 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×20 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 352
elküldve: 14
receptkönyvben: 161
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!