r
Nosalty Logó

Csirketagine padlizsánnal és aszalt paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csirketagine padlizsánnal és aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1036 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5508 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 347 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2711.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 1036 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1335 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát félfőre vágjuk, és egy kanál olívaolajon addig pirítjuk, míg barnulni kezd. (Tagine-ba vagy vaslábasba tesszük.)
  2. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, minimális olívaolajon mindkét oldalát kissé megpirítjuk, hogy barnulni kezdjen. A vöröshagymákra rakjuk.
  3. Egy kanál olajon a vékonyra vágott gyömbért és fokhagymát is megpirítjuk, rádobjuk a kb. 3x3 cm-re vágott csirkemell darabokat, és néhány perc alatt erős tűzön kérget pirítunk rá. Közben sózzuk, borsozzuk, meghintjük fahéjjal. A csirkedarabokat és az aszalt paradicsomot is a padlizsánon elterítjük, majd felöntjük az alaplével. Az edényt lefedjük, és 150 fokos sütőben hőlégkeverésen másfél óra alatt puhára pároljuk.
  4. A padlizsánok felét egészben kiszedjük, így tálaljuk, a másik részét villával összenyomkodjuk, így besűrítve a szószt.
  5. Kuszkusszal vagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x22
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 672
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirketagine padlizsánnal és aszalt paradicsommal
Évi néni 1830 recept

Váncsa István: "Lakoma" című könyvéből való ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek