r
Nosalty Logó

Csirkeszárny ropogós bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Buktakukta
Csirkeszárny ropogós bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pácolás

Panírozás

Sütés

Összesen 1009 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pácolás

Panírozás

Sütés

Összesen 2015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pácolás

Panírozás

Sütés

Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20532.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    19806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    6541 micro
  • β-crypt
    1547 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4763 micro
Összesen 1009 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41064.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    39611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2046.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    13081 micro
  • β-crypt
    3093 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9526 micro
Összesen 2015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Panírozás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük, megtisztítjuk.
  2. A fűszereket összekeverjük egy tálban.
  3. A csirkeszárnyakat jól bedörzsöljük a fűszerrel.
  4. A szárnyakat beletesszük egy nagyobb, lefedhető tálba (én egy nagyobb ételhordót használtam).
  5. A cukrot és a sót feloldjuk kb. 2 liter vízben, a szárnyakra öntjük úgy, hogy ellepje őket, és lefedjük.
  6. 24 órára a hűtőbe tesszük.

Panírozás

  1. Miután a szárnyak kellő időt töltöttek a páclében, egy sütőzacskóba beleteszünk kb. 20-30 dkg lisztet, és kb. 5-10 dkg zsemlemorzsát összekeverve.
  2. A szárnyakat kettesével beledobáljuk, majd felfújjuk a zacskót, összefogjuk, hogy bent maradjon a levegő, majd jól összerázzuk a szárnyakkal.

Sütés

  1. 180-190 fokra hevített fritőzben, kettesével vagy hármasával kisütjük őket.
  2. Rácsra rakjuk lecsepegni, ugyanis papírtörlőre rakva, hajlamos lepuhulni a panír, így viszont sokáig ropogós marad.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2964
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeszárny ropogós bundában
Buktakukta 8 recept

Isteni, finom, ropogós csirkeszárnyak. Az alapötletet egy amerikai tévéműsorban láttam. Nagyon finom, megéri kipróbálni, a csirke bőre istenien átveszi a pác édes-sós zamatát.

Hozzávalók

Pácolás

Panírozás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek