r
Nosalty Logó

Csirkesaláta Kornél konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Csirkesaláta Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Saláta előkészítése

Hús előkészítése

Salátaöntet elkészítése

Tálalás

Összesen 1024 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Saláta előkészítése

Hús előkészítése

Salátaöntet elkészítése

Tálalás

Összesen 2048 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Saláta előkészítése

Hús előkészítése

Salátaöntet elkészítése

Tálalás

Összesen 166 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1561 micro
  • β-karotin
    6307 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1657 micro
Összesen 1024 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2753.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2110 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    3122 micro
  • β-karotin
    12613 micro
  • β-crypt
    489 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3313 micro
Összesen 2048 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Saláta előkészítése

Hús előkészítése

Salátaöntet elkészítése

Tálalás

Elkészítés

Saláta előkészítése

  1. A zsemléket kockázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára. Ha kész, tegyük őket félre egy edénybe.
  2. A salátát tetszés szerint aprítsuk fel: tépkedhetjük a leveleit kézzel, felcsíkozhatjuk, kinek kedve szerint. Keverjük össze a madársalátával.
  3. A paprika csumáját eltávolítva először csíkozzuk, majd kockázzuk fel.
  4. A megtisztított sárgarépát vágjuk juliennes-re, majd kockázzuk fel.
  5. A lilahagymát vágjuk finomra.
  6. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a hozzávalókat, beleértve a zsemlekockákat is.

Hús előkészítése

  1. A megtisztított csirkemelleket vágjuk félbe, hogy négy vékony szeletet kapjunk. Keverőtálba öntsünk kevés olajat, mustárt és a fűszersót, kicsit keverjük össze, majd a csirkeszeleteket alaposan forgassuk át benne, hogy mindenhova jusson. Hagyjuk a húst egy keveset pihenni (kb. 10-15 perc).
  2. Egy bordázott vasedényt (ennek hiányában serpenyőt) forrósítsunk fel zsíradék nélkül a tűzhelyen, majd süssük meg a hússzeleteket szép pirosra.
  3. Sütés után néhány percet hagyjuk a húst pihenni, majd rézsútosan szeleteljük fel.

Salátaöntet elkészítése

  1. Egy kisebb keverőtálba üssünk bele egy tojássárgát. Adjunk hozzá mustárt és porcukrot, majd habverővel, vagy robotgéppel keverjük össze. Közben vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, folyamatos keverés mellett.
  2. Amikor kész, adjunk hozzá tejszínt, tárkonyecetet, friss aprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, majd alaposan keverjük össze. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Tálalás

  1. A salátakeveréket forgassuk össze az öntettel, majd halmozzuk tányérra.
  2. A felszeletelt húst helyezzük legyező, vagy tetszés szerinti formában a tetejére. Azonnal fogyaszthatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 386
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 32881
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Ajánló

A salátaöntetet megbolondíthatjuk kevés reszelt parmezán sajttal is, úgy még különlegesebb ízt érhetünk el. A salátához is készíthetünk parmezánforgácsokat, jól harmonizál a grillezett csirkével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkesaláta Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Hétköznap mindenki kedveli a gyorsan elkészíthető ételeket. Ez egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az elkészítéséhez. A hús helyett grillezett zöldségekkel pedig vegáknak is pompás fogás válhat belőle.

Hozzávalók

Saláta előkészítése

Hús előkészítése

Salátaöntet elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.