r
Nosalty Logó

Csirkés-zölbabos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi baba
Csirkés-zölbabos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2695 micro
  • β-karotin
    6792 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5501.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2406.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4650 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    16170 micro
  • β-karotin
    40755 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    5321 micro
Összesen 3544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát hámozás után vastagabb karikákra vágjuk, és a mélyhűtött zöldbabbal sós vízben készre főzzük, leszűrjük.
  2. A darált csirkemellet egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megdinszteljük, ha elpárolgott a hús leve (amit a dinsztelés közben enged ki magából a hús), akkor néhány percig még pirítjuk. Utána a serpenyőből kivesszük az illatos húst.
  3. A kockára vágott hagymát belerakjuk a serpenyőbe (a serpenyőt nem kell elmosni a hús után), néhány kanál olajjal megpirítjuk, és hozzárakjuk a "pörcös" darált húst, egy kanál pirospaprikát és kb. 4 dl vizet (a vizet, ha elpárolog főzés közben pótoljuk, hogy jó szaftos maradjon a pörköltünk). Ízesítjük sóval, borssal. Készre főzzük.
  4. A 2 csomag gyors rizst sós vízben megfőzzük (kicsit roppanósak maradjanak a rizsszemek!).
  5. A tejfölbe rakjuk az ételízesítőt, a pirosaranyat, borsot, összekeverjük.
  6. Egy kiolajozott tűzálló tálban vagy jénaiban összeállítjuk a rakottast: a tál aljára kerül a főtt sárgarépás zöldbab, rá a szaftos csirkemell pörkölt, arra a rizs, végül a finom ízes tejföllel meglocsoljuk.
  7. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, vagy ameddig szép pirosas lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3702
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

A rakottast bármilyen darált húsból is készíthetjük! Diétásan is el lehet készíteni: kihagyjuk a rizst, és tejföl helyett zsírszegény joghurtot használunk. Nyáron zsenge zöldbabbal még finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek