r
Nosalty Logó

Csirkés minifasírt fürjtojással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lousha
Csirkés minifasírt fürjtojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1764 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 442 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    2365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    2677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    911 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 1764 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk kockákra a csirkemellet, forgassuk össze a fűszerekkel, és zárt dobozban hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakát.
  2. Daráljuk le a húst, főzzük meg és pucoljuk meg a fürjtojásokat. (A tojáspucoláshoz részemről azt tartom a legegyszerűbb módszernek, hogy a kifőtt tojások héját megrepesztem egy kiskanállal rájuk koppintva, majd hideg vízben állni hagyom őket fél órát. Utána könnyen lejön a héjuk.)
  3. Olajos kézzel csípjünk ki egy kis maréknyit a húsmasszából, lapítsuk el a tenyerünkön, helyezzünk a közepébe egy tojást, majd formázzunk a húsból gombócot. Ismételjük, míg el nem fogy a hús és a tojás.
  4. Forgassuk a golyókat zabpehelybe, majd ültessük őket enyhén megolajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe. Permetezzük le őket sós vízzel, és hagyjuk őket állni 10 percet, míg a zabpehely megszívja magát vízzel.
  5. 220 fokon süssük őket kb. 25 percig, míg a gombócok megszilárdulnak, és a zabpehely ropogóssá válik.
  6. Tálaljuk krumplipürével, franciasalátával. Lehetőleg fogyasszuk el frissen, mert másnapra megpuhul a zabpehely rajtuk. Ha mégis van maradék, tegyük vissza pár percre a sütőbe fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1266
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában élve gyakran találkozik az ember az úgynevezett skót tojással, ami recepttől függően vagy egy hurkatöltelék szerű masszába, vagy egyszerű darált húsba csomagolt főtt tojást takar, bepanírozva, olajban kisütve. Alapvetően finom, de nem kifejezetten diétás, így ennek mintájára készítettem valami hasonlót némileg kevesebb zsírral, kalóriával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?