r
Nosalty Logó

Csirkés lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Összesen 1078 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Összesen 4313 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Összesen 196 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 1078 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.4 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5686.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1334 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2603 micro
Összesen 4313 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A darált csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon pár percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a szerecsendióval, valamint a reszelt gyömbérrel ízesítjük. Rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk.
  2. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tejszínt és a tejet. Pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Megsózzuk, borsozzuk.
  3. Egy kb. 20*25-os, magas falú tepsit kivajazunk. Egy kevés mártást az aljára teszünk. Erre fektetjük rá az első sor tésztát. Ezt megkenjük a tejszínes mártással, utána jön a csirkemell. Újra tészta következik . Ezt addig folytatjuk (4 sor tészta) amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az a lényeg, hogy a tetejére mártás maradjon, mert különben kemény marad a legfelső sor.
  4. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig lefedve sütjük.
  5. Az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hagyjuk szépen megpirulni a tetejét.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 668
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 103848
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hűtőben hetek óta figyelt már a lasagne tészta. A hagyományos paradicsomszószos változatra készültem, de a napokban találkoztam az egyik Prima Konyha különszámban ezzel a különleges recepttel. Szerencsére minden volt hozzá itthon, így hát jó kis szombati ebéd kerekedett belőle. Szerintem finomabb, mint a hagyományos.

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek