Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés karfiolsült

Csirkés karfiolsült
Csirkés karfiolsült
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a karfiolsültet anyukám csinálta mindig, gyors egytálételnek vacsorákra vagy köretnek. Én most tovább gondoltam, és tettem hozzá csirkeragut, valamint medvehagymával fűszereztem. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben.
  2. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük.
  3. Serpenyőben vajon kisütjük.
  4. Közben a karfiol is elkészül, hozzáadjuk a csirkéhez, és kicsit még tovább pirítjuk, megszórjuk szerecsendióval. A tojásokat kikeverjük a tejföllel, 5 dkg sajttal, aprított medvehagymával, csipet sóval, borssal.
  5. Kivajazott tűzálló tálba belekanalazzuk a ragut, és ráöntjük a krémet.
  6. A tetejét megszórjuk bőven sajttal.
  7. Addig sütjü előmelegített sütőben, ameddig a sajt megpirul, és a tojásos krém megdermed.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 56 879
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 593
elkészítve: 87/100
Facebookon megjelent: 1

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkefelfújt, karfiolos csirke, medvehagymás csirkemell

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2016-01-06 21:17

WOW, nagyon-nagyon finom!
Meg ugy is, hogy "belecsempesztem" egy kis kolest. :o)
Koszonom a receptet!

L♥ve, witch

orsojka
orsojka Wed, 2012-11-07 14:00

Köszi a receptet. Napok óta ott egy karfiol a hűtőben, úgyhogy pont jókor találtam rá :) Ma este ki is próbálom.

542
karfiol 0.5 közepes fej
csirkemell filé 20 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
ementáli sajt 10 dkg
medvehagyma 0.25 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
vaj 1 ek