r
Nosalty Logó

Csirkés-burgonyás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Csirkés-burgonyás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2941.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    822 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 2471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, félbe vágjuk, majd 2 mm-es szeletekre szeljük. Sós vízben megfőzzük, vigyázva, hogy ne essen szét. Ha kész, hideg vízzel átöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, négy részre vágjuk, majd szintén 2 mm-es szeletekre szeljük. Egy serpenyőben, kevés olajon, sóval, borssal, majorannával fűszerezve megdinszteljük. Hűlni hagyjuk.
  3. A húst vékonyan felszeleteljük. (Én most két alsó és egy felső combot használtam, ami előző napról megmaradt, de lehet csirkemell vagy bármilyen más maradék sülthús.)
  4. Egy tálba ütjük a tojásokat, jól elhabarjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, reszelt fokhagymával és sóval ízesítjük.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy sütőformát úgy, hogy körben a szélét is takarja a tészta. A felesleges kilógó részeket levágjuk.
  7. A tésztára halmozzuk a dinsztelt hagymát, majd elegyengetjük. A hagyma tetején elrendezzük a húst, hogy mindenhová jusson.
  8. A felső réteget a burgonya adja. Szépen elrendezzük a hagymás-húsos töltelék tetején, majd az egészet leöntjük a tejszín és tojás keverékével. Kakukkfűvel megszórjuk.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11947
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az ilyen típusú ételeket. Nem kell hozzá külön köret, csak egy jó adag friss saláta. A burgonya miatt inkább frissen jó. Bár esélye sincs megdermedni.:D Jó a maradék húsok felhasználására, de füstölt-főtt tarjával is finom. Húsvétkor is biztos készítek, ha marad egy kis sonka.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek