Csirkeraguleves petrezselymes galuskával recept

1 adag
518
kcal
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsleves, ami így is nagyon finom, egy könnyedebb, frissebb formában, sok zöldséggel, pikánsabban, galuskával.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves csirkéből, galuskás csirkeraguleves, csirkeraguleves galuskával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egyszer olyan magasságig érjen a víz.
  2. Felforraljuk, és a keletkezett habját leszedjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön szinte teljesen puhára megfőzzük.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
  5. Amint jó a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, ha fagyasztott a borsó, azt is most, és tovább főzzük.
  6. Ezalatt elkészítjük a galuskát, amihez felverjük a tojást, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet. Galuska állagú tésztát kavarunk ki, (ha nem elég a liszt, tehetünk még hozzá),  majd beleteszünk még 1/2 cs apróra vágott petreszelymet is.
  7. Ha megfőttek a zöldségek a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat egy kanállal úgy, hogy mindig belemártjuk a kanalat a levesbe mielőtt a tésztát szaggatnánk. Kb 3-4 cm-es, kis dundi adagokat vegyünk a kanálra, mert még megnőnek a levesben.
  8. Amint végeztünk a szaggatással, hagyjuk pár percig főni őket.
  9. Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejfölben, és kifacsarjuk a citrom levét.
  10. A tejfölös liszthez szedünk a levesből jó pár kanállal, hogy felhíguljon, majd visszaöntjük a levesbe. 
  11. Felforraljuk újból, és ízlés szerint teszünk bele a citromból. Ha kell még sózzuk, ill. borsozzuk.
  12. Legvégül az összes apróra vágott petrezselymet beletesszük, de ezzel már nem főzzük. 
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 221
elküldve: 17
receptkönyben: 745
elkészítve: 27/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
242 recept

Hozzászólások (8)

vicikó
vicikóh, 2012-02-13 00:07

Kedves carelli!
Nagyon örülök, hogy ízlett a levesed :-)) , és köszi, hogy megírtad!
Üdv: Vici

gregoreva
gregorevav, 2012-02-05 14:23

Kedves vicikó!

Mindenben van részünk!!! :-))) ,- bár bevallom, utálok havat lapátolni.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevaszo, 2012-02-04 19:56

Kedves Vicikó!

Valahogy nagyon kívánjuk ebben a nagy hidegben a finom, meleg, mégis színes, húsban és zöldségekben gazdag leveseket, mert csak ideért ez a tél!!!,-ezért őt választottam a mai ebédre első fogásnak, és milyen jól tettem.:-))
Köszönjük szépen!
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

vicikó
vicikóv, 2012-02-05 10:29

Kedves Éva!
Váljék egészségetekre! Bizony, jól esik... a hó is :-))) én nagyon örülök neki!!!
Szép vasárnapot kívánok Nektek, jó hólapátolást, hógolyózást, aztán meg finom meleg ételeket :-)) !
Üdv: Vici

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.
Heti menü: az ősz kincseiből
Heti menü: az ősz kincseiből
Menthetetlenül őszire fordult az időjárás, a konyha melegében azonban az évszak legkedveltebb zöldségeivel és gyümölcseivel dobhatjuk fel az elkövetkező hét fogásait.
Ajakápoló házilag - pofonegyszerűen
Ajakápoló házilag - pofonegyszerűen
Ajkaink hidratálása nem csak télvíz idején fontos. Mivel itt a legvékonyabb a bőrünk, erre a területre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
518