r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves petrezselymes galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1937 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1980 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4240 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2730.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    1636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    2528 micro
  • β-karotin
    11620 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11883 micro
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egyszer olyan magasságig érjen a víz.
  2. Felforraljuk, és a keletkezett habját leszedjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön szinte teljesen puhára megfőzzük.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
  5. Amint jó a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, ha fagyasztott a borsó, azt is most, és tovább főzzük.
  6. Ezalatt elkészítjük a galuskát, amihez felverjük a tojást, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet. Galuska állagú tésztát kavarunk ki, (ha nem elég a liszt, tehetünkmég hozzá), majd beleteszünk még 1/2 cs apróra vágott petreszelymet is.
  7. Ha megfőttek a zöldségek a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat egy kanállal úgy, hogy mindig belemártjuk a kanalat a levesbe mielőtt a tésztát szaggatnánk. Kb 3-4 cm-es, kis dundi adagokat vegyünk a kanálra, mert még megnőnek a levesben.
  8. Amint végeztünk a szaggatással, hagyjuk pár percig főni őket.
  9. Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejfölben, és kifacsarjuk a citrom levét.
  10. A tejfölös liszthez szedünk a levesből jó pár kanállal, hogy felhíguljon, majd visszaöntjük a levesbe.
  11. Felforraljuk újból, és ízlés szerint teszünk bele a citromból. Ha kell még sózzuk, ill. borsozzuk.
  12. Legvégül az összes apróra vágott petrezselymet beletesszük, de ezzel már nem főzzük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 617
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 91875
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Vicikó 251 recept

A húsleves, ami így is nagyon finom, egy könnyedebb, frissebb formában, sok zöldséggel, pikánsabban, galuskával.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek