Csirkeraguleves petrezselymes galuskával recept

Kalória?
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsleves, ami így is nagyon finom, egy könnyedebb, frissebb formában, sok zöldséggel, pikánsabban, galuskával.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves csirkéből, galuskás csirkeraguleves, csirkeraguleves galuskával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egyszer olyan magasságig érjen a víz.
  2. Felforraljuk, és a keletkezett habját leszedjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön szinte teljesen puhára megfőzzük.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
  5. Amint jó a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, ha fagyasztott a borsó, azt is most, és tovább főzzük.
  6. Ezalatt elkészítjük a galuskát, amihez felverjük a tojást, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet. Galuska állagú tésztát kavarunk ki, (ha nem elég a liszt, tehetünk még hozzá),  majd beleteszünk még 1/2 cs apróra vágott petreszelymet is.
  7. Ha megfőttek a zöldségek a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat egy kanállal úgy, hogy mindig belemártjuk a kanalat a levesbe mielőtt a tésztát szaggatnánk. Kb 3-4 cm-es, kis dundi adagokat vegyünk a kanálra, mert még megnőnek a levesben.
  8. Amint végeztünk a szaggatással, hagyjuk pár percig főni őket.
  9. Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejfölben, és kifacsarjuk a citrom levét.
  10. A tejfölös liszthez szedünk a levesből jó pár kanállal, hogy felhíguljon, majd visszaöntjük a levesbe. 
  11. Felforraljuk újból, és ízlés szerint teszünk bele a citromból. Ha kell még sózzuk, ill. borsozzuk.
  12. Legvégül az összes apróra vágott petrezselymet beletesszük, de ezzel már nem főzzük. 
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 421
elküldve: 19
receptkönyben: 777
elkészítve: 36/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

Hozzászólások (8)

vicikó
Vicikó / vicikó h, 2012-02-13 00:07

Kedves carelli!
Nagyon örülök, hogy ízlett a levesed :-)) , és köszi, hogy megírtad!
Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2012-02-05 14:23

Kedves vicikó!

Mindenben van részünk!!! :-))) ,- bár bevallom, utálok havat lapátolni.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2012-02-04 19:56

Kedves Vicikó!

Valahogy nagyon kívánjuk ebben a nagy hidegben a finom, meleg, mégis színes, húsban és zöldségekben gazdag leveseket, mert csak ideért ez a tél!!!,-ezért őt választottam a mai ebédre első fogásnak, és milyen jól tettem.:-))
Köszönjük szépen!
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó v, 2012-02-05 10:29

Kedves Éva!
Váljék egészségetekre! Bizony, jól esik... a hó is :-))) én nagyon örülök neki!!!
Szép vasárnapot kívánok Nektek, jó hólapátolást, hógolyózást, aztán meg finom meleg ételeket :-)) !
Üdv: Vici

Legfrissebb cikkek

Töltött zsengék ~500 kalóriából
Töltött zsengék ~500 kalóriából
Zsenge karalábé, tök, cukkini és padlizsán, töltve a legjobbak és még a kalóriák miatt sem kell aggódni!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
498