A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egyszer olyan magasságig érjen a víz.
Felforraljuk, és a keletkezett habját leszedjük.
Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön szinte teljesen puhára megfőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
Amint jó a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, ha fagyasztott a borsó, azt is most, és tovább főzzük.
Ezalatt elkészítjük a galuskát, amihez felverjük a tojást, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet. Galuska állagú tésztát kavarunk ki, (ha nem elég a liszt, tehetünk még hozzá), majd beleteszünk még 1/2 cs apróra vágott petreszelymet is.
Ha megfőttek a zöldségek a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat egy kanállal úgy, hogy mindig belemártjuk a kanalat a levesbe mielőtt a tésztát szaggatnánk. Kb 3-4 cm-es, kis dundi adagokat vegyünk a kanálra, mert még megnőnek a levesben.
Amint végeztünk a szaggatással, hagyjuk pár percig főni őket.
Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejfölben, és kifacsarjuk a citrom levét.
A tejfölös liszthez szedünk a levesből jó pár kanállal, hogy felhíguljon, majd visszaöntjük a levesbe.
Felforraljuk újból, és ízlés szerint teszünk bele a citromból. Ha kell még sózzuk, ill. borsozzuk.
Legvégül az összes apróra vágott petrezselymet beletesszük, de ezzel már nem főzzük.
elkészítés
A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egyszer olyan magasságig érjen a víz.
Felforraljuk, és a keletkezett habját leszedjük.
Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön szinte teljesen puhára megfőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
Amint jó a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, ha fagyasztott a borsó, azt is most, és tovább főzzük.
Ezalatt elkészítjük a galuskát, amihez felverjük a tojást, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet. Galuska állagú tésztát kavarunk ki, (ha nem elég a liszt, tehetünk még hozzá), majd beleteszünk még 1/2 cs apróra vágott petreszelymet is.
Ha megfőttek a zöldségek a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat egy kanállal úgy, hogy mindig belemártjuk a kanalat a levesbe mielőtt a tésztát szaggatnánk. Kb 3-4 cm-es, kis dundi adagokat vegyünk a kanálra, mert még megnőnek a levesben.
Amint végeztünk a szaggatással, hagyjuk pár percig főni őket.
Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejfölben, és kifacsarjuk a citrom levét.
A tejfölös liszthez szedünk a levesből jó pár kanállal, hogy felhíguljon, majd visszaöntjük a levesbe.
Felforraljuk újból, és ízlés szerint teszünk bele a citromból. Ha kell még sózzuk, ill. borsozzuk.
Legvégül az összes apróra vágott petrezselymet beletesszük, de ezzel már nem főzzük.
Valahogy nagyon kívánjuk ebben a nagy hidegben a finom, meleg, mégis színes, húsban és zöldségekben gazdag leveseket, mert csak ideért ez a tél!!!,-ezért őt választottam a mai ebédre első fogásnak, és milyen jól tettem.:-))
Köszönjük szépen!
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca
Kedves Éva!
Váljék egészségetekre! Bizony, jól esik... a hó is :-))) én nagyon örülök neki!!!
Szép vasárnapot kívánok Nektek, jó hólapátolást, hógolyózást, aztán meg finom meleg ételeket :-)) !
Üdv: Vici
Hozzászólások (11)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. február 2-án kiemeltük cikkünkben: 10+1 telis-tele csirkeraguleves sok zöldséggel
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. október 7-én kiemeltük cikkünkben: Fejfájás, ingerlékenység - a kiszáradás tünetei
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. június 14-én kiemeltük cikkünkben: 13 kiadós HÚSOS leves friss nyári alapanyagokkal - ezután nem leszel éhes!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. július 28-án kiemeltük cikkünkben: Heti menü: Vicikó csodás főztje
Üdvözlettel, NoSalty
Nagyon finom leves. Köszi a receptet!
Nagyon szívesen, kedves Bogi!
Vici
Kiváló recept!
Köszönöm,nagyon finomra sikerült :)
Kedves carelli!
Nagyon örülök, hogy ízlett a levesed :-)) , és köszi, hogy megírtad!
Üdv: Vici
Kedves vicikó!
Mindenben van részünk!!! :-))) ,- bár bevallom, utálok havat lapátolni.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca
Kedves Vicikó!
Valahogy nagyon kívánjuk ebben a nagy hidegben a finom, meleg, mégis színes, húsban és zöldségekben gazdag leveseket, mert csak ideért ez a tél!!!,-ezért őt választottam a mai ebédre első fogásnak, és milyen jól tettem.:-))
Köszönjük szépen!
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca
Kedves Éva!
Váljék egészségetekre! Bizony, jól esik... a hó is :-))) én nagyon örülök neki!!!
Szép vasárnapot kívánok Nektek, jó hólapátolást, hógolyózást, aztán meg finom meleg ételeket :-)) !
Üdv: Vici