Csirkeraguleves ősziesen recept

Csirkeraguleves ősziesen
Csirkeraguleves ősziesen
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglévő csirkecombok végeztek ma a ragus lábasban... A friss erdei gomba végett neveztem el "őszies"-nek a levest, mely kedvelt étek a családban. Ez bármikor pótolható fagyasztott formájában is, de így az igazi! Készíthetjük természetesen csirkeaprólékból, csontos melle húsából avagy szárnyakból is!

hozzávalók / 4 adag

  • 2 közepes db sárgarépa
  • 0.5 közepes db póréhagyma
  • 1 kis db zeller
  • 1 gerezd fokhagyma (nagy)
  • 2 közepes db fehérrépa
  • 2 db csirkecomb
  • 20 dkg rókagomba
  • 15 dkg barna héjú vargánya gomba
  • 1 csokor petrezselyem (kis)
  • 1 ek vaj
  • 10 dkg zöldborsó (ca. 2 marék)
  • 1 db babérlevél (nagy)
  • ételízesítő ízlés szerint (1 ek)
  • 1 evőkanál finomliszt
  • ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 dl habtejszín
  • 1 dl tejföl (tálaláshoz, de elmaradhat)
  • 1 közepes db paprika (fele kápia, fele TV)
  • 2 l víz

ajánlat

Tálaláskor adjunk mellé tejfölt, csípős paprikát és citromot (van, aki citromlével szereti). Szórjuk meg petrezselyemmel. A leves laktató, de utána még marad hely pl. egy alma pongyolában desszertnek!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkeraguleves, tejszínes csirkeraguleves, raguleves csirkecombból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldséget megpucoljuk, leöblítjük. A répákat, a póréhagymát finomra karikázzuk, a zellert vékony "stiftekre" szeleteljük, a fokhagymát elkaparjuk. A gombákat nagyobb darabokra szeleteljük, a rókagombát egyben hagyjuk, csak a nagyobb darabokat felezzük el. A petrezselyem szárat kössük össze, ezt ha kész a leves, kidobjuk.
  2. Egy kisebb lábasban forraljuk fel a csirkehúst, majd öntsük le róla a habos levet. Tegyük át egy nagyobb lábasba.
  3. Egy nagy teflon serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és az az összes zöldséget borítsuk bele. Állandó kevergetés közben, jó 10 percen keresztül pirítsuk addig, amíg a saját levét el nem főtte. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és tegyük hozzá a csirkehúshoz. Először csak ca. fél liter vízzel öntsük fel, és dolgozzuk össze a lisztezett zöldséggel. Majd adjuk hozzá a többi vizet, összesen ca. 2 liter.
  4. Forraljuk fel, tegyük bele a citromhéjat, a babérlevelet, ételízesítőt, sót, borsot és a paprikákat (felezzünk el őket keresztben, és a magmentes részüket használjuk). Lassú tűzön főzzük készre, hogy jól összeérhessenek az ízek.
  5. Dúsítsuk tejszínnel.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 731
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
302 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420