r
Nosalty Logó

Csirkeragu piroskáposzta salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kikker
Csirkeragu piroskáposzta salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 2860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    489 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    5619 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3292 micro
Összesen 2860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A csirkeraguhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkeraguhoz

  1. A leveles tésztából kis pohárral karikákat vágunk, személyenként 4 db-t. Kettesével kicsit megvizezzük,és egymásra ragasztjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
  3. A raguhoz a csirkecombokat kicsontozzuk. (Ha kicsit fagyos állapotban vannak, könnyebben megy. Előbb lehúzzuk a bőrét, majd hosszában bevágjuk a csontig, utána szépen körbe. A csontokból és bőrből 3 l vízzel levest főzhetünk). Apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk.
  4. Mély serpenyőben (wok) felforrósítunk 2 ek olajat, beledobjuk a felaprított hagymát, kockára vágott paprikát és fokhagymát, kicsit dinszteljük. Beletesszük a húst, 10 percig magas tűzön kavargatjuk.
  5. Egy tálikóban elkeverjük a lisztet 200 ml vízzel. Hozzáöntjük a húshoz, elkeverjük, hozzáöntjük a tejet (ha túl sűrű, tejjel hígítjuk), forradásig főzzük. Akkor kicsi lángra vesszük, és még 15 percet hagyjuk főni fedő alatt.
  6. A salátához elkészítjük a majonézt (én készet használtam), belenyomjuk a fokhagymát, sót, és jól elkeverjük. Beletesszük a kukoricát és avékonyra vágott káposztát.
  7. A hármat együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2312
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majdnem itt a tavasz. Könnyű, tavaszias ebéd, és 30 perc alatt elkészül.

Hozzávalók

A csirkeraguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!