r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt brokkolis rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkepörkölt brokkolis rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkepörkölt

Brokkoli

Rizs

Összesen 1256 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkepörkölt

Brokkoli

Rizs

Összesen 5025 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkepörkölt

Brokkoli

Rizs

Összesen 94 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 1256 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    202.6 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8984.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    5719 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    996 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    2171 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5758 micro
Összesen 5025 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Csirkepörkölt

Brokkoli

Rizs

Elkészítés

Csirkepörkölt

  1. Olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát, zöldpaprikát.
  2. Amikor megfonnyadt, hozzáadjuk a húst. Megpörköljük kicsit, majd belevágjuk a paradicsomot. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fűszereket. Vízzel felöntjük, erre nagyszerű a brokkoli vize, amíg ellepi. Lassú tűzön megfőzzük.
  3. A paprikakrémet belenyomjuk ízlés szerint. (lehet csípős) A sóval vigyázzunk, mert a brokkoli vize tartalmazza a fűszersót!

Brokkoli

  1. A brokkolit rózsáira szedjük. Megtisztítjuk. Megmossuk folyó vízzel. A vízbe teszünk 2 kanál fűszersót, megfőzzük a brokkolit. Szűrővel kiszedjük. A megfőtt rizsbe lazán beleforgatjuk.

Rizs

  1. A rizst olajon megdinszteljük üvegesre állandó keverés mellett. Felöntjük vízzel, hogy ellepje teljesen. Fontos! A brokkoli főzővizét használjuk. Nem kell sózni!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1404
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Ajánló

Külön is lehet tiszta vízzel, de akkor sózzuk az ételeket. A fűszersóval nem kell sózni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor tésztával szolgáljuk fel. Változatosabb, ha brokkolis rizst adunk vele.

Hozzávalók

Csirkepörkölt

Brokkoli

Rizs

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek