Csirkemellrózsa recept

Csirkemellrózsa
Csirkemellrózsa
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami új és mutatós, de finom ételt szerettem volna, belecsempészve egy kis nyarat.....ez sült ki belőle :) ......bármelyik évszakban készíthető, s szoktam is az év bármely szakában, csak lehessen kapni cukkinit......egyik családi kedvenc, mióta megalkottam :) ......csak ajánlani tudom mindenkinek......köretként az "Ínyenc csirkemell háromsajtos burgonya körettel recept" - emben található köretet, mely azonkívül, hogy mennyei (önmagában is), ehhez a húshoz is igen jól passzol :) .......

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A legszebb, legmegfelelőbb cukkiniszeleteket használjuk fel, de nem kell megijedni, ami kimarad, azt felhasználhatjuk a körethez - ugyanígy a bacon maradékát is. Én ezt tettem, de majd egy esetleges következő feltöltésemet képezi ez a köret.

Hidegen is nagyon finom....sőt....szépen egyben marad, ha a fogvájókat kihúzgáljuk belőlük, s szépen kettévágható......így is nagyon csinos! :) 

Hidegtálakhoz is kiváló!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés cukkinitekercs, cukkinis csirketekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 10 vékonyabb csíkra felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, beszórjuk a fűszersóval, félretesszük.
  2. A cukkiniket alaposan megmossuk (nem hámozzuk meg), a két végét levágjuk, uborkagyalun (enyémen állítható a vastagság) hosszában kb. 3 mm vastagságúra leszeleteljük.
  3. A fűszerezett húsokat sorban összeállítjuk: a hússzeletre fektetünk egy cukkiniszeletet, erre egy baconszeletet, feltekerjük, s két fogvájóval összefogatjuk, s abba a tepsibe (én jénaiba tettem), amelyben majd sütni fogjuk, sorban, ahogyan elkészültünk 1-1 tekerccsel, beleállítjuk.
  4. Meglocsoljuk az olívaolajjal, s még a tetejét enyhén megszórjuk a fűszersóval.
  5. Lefedjük fóliával, s 200 fokon, alsó-felső sütéssel elkezdjük sütni, ha serceg, 160 fokra mérsékeljük a fokot.
  6. 40-50 perc elteltével levesszük róla a fóliát - eközben 200 fokra visszaállítjuk a sütőt -, meglocsolgatjuk mindegyiket a saját levével, a fűszeres olajjal, visszatesszük, s légkeveréssel enyhén megpirítjuk (kb. 5 perc). Sokáig nem szabad, csak épphogy színt kapjon, mert kiszárad!
  7. Tetszőleges körettel, salátával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!:)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x20x6 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 8 224
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
117 recept
hirdetés

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka szo, 2017-07-15 15:20

Isteni, mutatós, egyszerű, de különleges recept!
Köszönet érte!!! KEDVENC LETT!!!
Az ismerőseim már kézről-kézre adják a receptet egymásnak! :)
Így, sokan imádják, s dicsérik a költeményedet!!!

jazmin2013uk
jazmin2013uk p, 2017-07-14 12:10

Kiprobalom, de en a bacont rakom kivulre, vedve a kiszaradastol. Remelem fini lesz.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 p, 2017-07-14 14:11

Kedves "Jazmin2013uk"!

Örülök neki!
Úgy is készítheted, de így sem szárad ki! :)
Megnyugodhatsz, fini lesz! :)

HTivadar
HTivadar h, 2017-07-10 09:31

Kedves Walaki!

Én is szoktam főzőcskézni otthon, s többek között ezt a gyönyörűséget is én készítettem egy családi összejövetelen, a nálad olvasott (egyik receptednél) sajtos burgonyapürével, s a szintén nálad olvasott friss csalamádéval! Mindenkinek tátva maradt a szája a látványtól, aztán pedig csukva, miután elkezdték falatozni! Kérték a receptet, melyet természetesen megkapták tőlem!
Isteni, mennyei recept, én is csak azt írhatom, tökéletes!!!
Egyetértek az előttem szólókkal........ezzel is: "Nem is értem, hogyan nincs itt több pozitív bejegyzés, kiemelés a Nosalty által, hiszen szép, mutatós is, az ízéről nem is beszélve!!!!" - én sem értem!!!

Végezetül, köszönet a csodás receptért!!!

cubalibre
cubalibre v, 2017-07-09 10:23

Elkészítettem, a kedvesem elájult, mikor meglátta....amikor pedig meg is kóstolta, azt nem is tudom leírni.....minden esetre elkápráztattam! :)
Köszönöm szépen a receptet!
Nem is értem, hogyan nincs itt több pozitív bejegyzés, kiemelés a Nosalty által, hiszen szép, mutatós is, az ízéről nem is beszélve!!!!

Generalnagy
Generalnagy sze, 2017-05-10 10:59

Megcsináltam és nagyon finom lett :) bekerül a tartós recept táramba. A cukkini és a bacon miatt nem lett száraz a husi és nagyon ízletes lett az egész, én grill fűszerkeverékkel készítettem.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 sze, 2017-05-10 17:44

Kedves "Generalnagy"!
Nagyon örülök, hogy ízlett, s megosztottad ezt velem/velünk! :) Mi is nagyon szeretjük! :)
Igen, a fűszerkeveréket lehet változtatni, szinte mindegyikkel finom!
Köszönöm! :)

ImeldaTamara
ImeldaTamara p, 2016-08-12 11:55

Húú nagyon mutatós!Biztosan kifogom próbálni a hétvégén!Köszi az ötletet! :-)

424