r
Nosalty Logó

Csirkemellfilé fűszeres krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemellfilé fűszeres krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 1100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6138.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    4895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Elkészítés

A csirkemellhez és a burgonyához

  1. A szeletelt filéket a páclébe tesszük, és míg a negyedelt krumplikat félig megfőzzük, pácoljuk.
  2. A félig megfőtt krumplit leszűrjük, hagyjuk, hogy egy keveset szikkadjon.
  3. Közben egy serpenyőben 1-2 ek olajat felhevítünk, és a filéket fehéredésig -alig- megsütjük.
  4. Két jénai tálat -alig- kiolajozunk, az egyikbe a filéket, másikba a félig főtt krumplit tesszük.
  5. A megmaradt páclét fele-fele arányban rájuk öntjük.
  6. A krumplit és a filéket meggrillezzük úgy, hogy a kívánt szín elérésekor megfordítjuk.
  7. A krumpli akkor már kész, amikor apró kis hólyagocskák jelennek meg rajta, a húst pedig ízlés szerint pirítjuk.
  8. A húsnak nagyon szép színe lesz, de nem lesz száraz, hanem belül roppant porhanyós, puha lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13834
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Ajánló

Salátával, paradicsommal, paprikával tálaltam, és paradicsom salátát készítettem hozzá. TIpp: A visszamaradt hús és krumpli sütés után megmaradt levéből -tejföllel -kitűnő mártást készíthetünk -természetesen tovább fűszerezve, ha szükséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekeim hús szeretete a csirkemellnél kezdődik, és fejeződik be /kivéve a nagyon sovány disznóhúst/. Ezért igen csak gondolkodnom kell, hogy ezt meglehetősen változatosan tudjam elkészíteni Nekik. Most ez jutott az eszembe.

Hozzávalók

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!