r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldségágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkemell zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    548 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, mossuk. A sárgarépát szeletekre vágjuk, a karalábékat hat részre, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az előkészített zöldségeket a forró vajon megdinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve 10 percig főzzük.
  3. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Borssal fűszerezzük, majd mindegyiket egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A forró olajban oldalanként 5-7 percig sütjük.
  4. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a zöldségekhez öntjük, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. A sajt 2/3-át felolvasztjuk a mártásban. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A zöldségeket egy kivajazott tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött csirkemelleket, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percet gratinírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16132
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártásban felolvasztott sajtot helyettesíthetjük fűszeres krémsajttal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek