r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 79 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    1788 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8133.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    1895 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3627.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1016 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1613 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    7151 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    7103 micro
Összesen 3632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a petrezselymet és zellert finomra vágjuk.
  2. Olajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk. A tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a húst, elkeverjük, kicsit a tűzön pirítjuk, pároljuk, majd beletesszük: a babért, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, a kétféle finomra vágott zöldfűszert, a hámozott paradicsomot, a cukrot, és fedő alatt néhányszor keverve főzzük 40-45 percig, néha kóstoljuk és ízesítjük, ha szükséges. Amikor ízre finom és minden puha benne beleteszük a zöldbabot, 10 percig főzzük, pároljuk (egyszer óvatosan keverjük meg, aztán már ne nagyon, mert a bab összetörik) - utána kóstoljuk meg, ha kell ízesítünk rajta. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. A forrásban lévő sós-olajos vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  4. Tálaljuk a zöldbabos-olaszos csirkemellet a tésztával, reszelt sajttal bőven megszórva.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5254
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Sok reszelt sajt, trappista (vagy aki teheti, parmezán). Finom vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkemellet a finom, olaszos fűszerek és a paradicsom kellemes olasz szósszá tették,- de leginkább a zöldbab tette egyedivé. Nyáron friss, zsenge zöldbabból (sárga vagy zöldhüvelyű) el lehet készíteni, nyári ételnek is nevezhető, a paradicsom is frissen, kéznél van:-) Mindig belevágom a készítendő ételbe a zellerzöld és petrezselyemzöld szárát, mert nagyon finom ízt ad az ételnek, és tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, amire szükségünk van. Fantasztikus ízt adnak a friss fűszernövények, :-))) - sajnálni fogom, ha az idő nem fogja engedni, hogy a kertben legyenek. A spagettivel, reszelt sajttal nagyon ízletes ebédet tudtam tálalni:-))

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek