r
Nosalty Logó

Csirkemell sült céklával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Csirkemell sült céklával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    3433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 1147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, és egy mély tálba tesszük, meglocsoljuk a szójaszósszal. Fél órát állni hagyjuk.
  2. Megtisztítjuk a céklát, előbb vékony szeletekre vágjuk, majd csíkokra vágjuk. (Gumikesztyűt használok, hogy ne legyen a kezem vörös.)
  3. Egy vastag aljú, nagyobb serpenyőbe 2 kanál olajat teszünk, felforrósítjuk, és beleöntjük a céklát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis őrölt köménnyel. Kevergetés mellett néhány percig pirítjuk.
  4. Fedő alatt puhára pároljuk. Céklától függően 20-25 perc.
  5. Közben megtisztítjuk az újhagymát, felkarikázzuk. A kész céklához keverjük, és még egy kicsit sütjük.
  6. Egy másik serpenyőbe tesszük a maradék olajat, felforrósítjuk, majd a csirkemell-darabokat megforgatjuk benne. Hamar átsül. A szójaszósztól hamar barna lesz.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7592
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 09.

Ajánló

A húst nem kell sózni, a szójaszósz eléggé fűszeres. Nyáron a friss cékla hamarabb puhul, mint télen az öreg. Kóstolgassuk, mikor lesz kész, de semmiképp ne tegyünk alája vizet. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell sült céklával
8zsuzsa8 210 recept

Egy turistaházban találtam egy régi, szakadt receptfüzetet. Abban találtam a sült céklát. Hazajőve kipróbáltam. Néhány alkalom után rájöttem, hogyan kell csinálni, meddig kell pirítani a céklát. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek