r
Nosalty Logó

Csirkemell sajttal és baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Csirkemell sajttal és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemell elősütése

Szósz

Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemell elősütése

Szósz

Összesen 3058 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemell elősütése

Szósz

Összesen 155 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2136 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7376.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2417 mg
  • Nátrium
    2828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    557 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    8544 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2720 micro
Összesen 3058 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Csirkemell elősütése

Szósz

Elkészítés

Csirkemell elősütése

  1. A csirkemelleket félbe, majd 2-2 szeletre vágjuk, és besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Összekeverjük a lisztet a reszelt parmezánnal és a borssal, megforgatjuk benne a hússzeleteket, és a felhevített olíva és vaj keverékén oldalanként pár perc alatt pirosra sütjük, majd félretesszük.

Szósz

  1. A maradék zsiradékon megpirítjuk a felcsíkozott bacont, hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a felkockázott vöröshagymát, és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. Kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, borsot őrlünk rá. Belekeverjük a tömlős sajtot és a reszelt parmezánt, majd a sűrű sajtszószba visszahelyezzük az elősütött csirkemelleket.
  3. Lassú tűzön pároljuk még kb. 15 percig, ügyelve, hogy ne égjen le a sűrű, sajtos mártás, amiből tálaláskor a hússzeletre bőven kanalazunk, és megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15608
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell sajttal és baconnel
Tomatotree 262 recept

Emlékezetből készült egy internetes videó után (amit utóbb már sehol se találtam!)....

Hozzávalók

Csirkemell elősütése

Szósz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?