Csirkemell párizsiasan rizibizivel recept

Kalória?
Csirkemell párizsiasan rizibizivel
Csirkemell párizsiasan rizibizivel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemell helyett készíthetjük pulyka- vagy sertéshúsból is.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A rizibizihez

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkemell, bundás csirke rizibizivel, párizsi csirkemell zöldborsós rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve puhára pároljuk. A vízbe teszünk 1 fej vöröshagymát, és megsózzuk.
  2. Diónyi vajon puhára pároljuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.
  3. A csirkemellet előkészítjük: tisztítás után vékony szeletekre vágjuk, alaposan megsózzuk, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a "bundát".
  4. A tojásokat kevés sóval felverjük, a lisztet egy tálba szitáljuk.
  5. A csirkemell szeleteket először a lisztbe, majd a tojássárgába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. A kihűlt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót és a reszelt sajtot, és a frissensülttel forrón tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 898
elküldve: 2
receptkönyben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1788