Csirkemell párizsiasan rizibizivel recept

Csirkemell párizsiasan rizibizivel
Csirkemell párizsiasan rizibizivel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemell helyett készíthetjük pulyka- vagy sertéshúsból is.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg csirkemell
  • 2 tojás
  • liszt
  • őrölt fekete bors

Rizibizi:

  • zöldborsó ízlés szerint
  • 1 bögre rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • vaj
  • reszelt sajt
  • fekete bors

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott csirkemell, bundás csirke rizibizivel, párizsi csirkemell zöldborsós rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve puhára pároljuk. A vízbe teszünk 1 fej vöröshagymát, és megsózzuk.
  2. Diónyi vajon puhára pároljuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.
  3. A csirkemellet előkészítjük: tisztítás után vékony szeletekre vágjuk, alaposan megsózzuk, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a "bundát".
  4. A tojásokat kevés sóval felverjük, a lisztet egy tálba szitáljuk.
  5. A csirkemell szeleteket először a lisztbe, majd a tojássárgába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. A kihűlt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót és a reszelt sajtot, és a frissensülttel forrón tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 410
elküldve: 0
receptkönyben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

A zserbó 5 arca
A zserbó 5 arca
Magyar hagyomány, hogy karácsony nélkül nincs zserbó. Megpróbáltunk nektek 5 különlegesen finom receptet kiválogatni, hogy legyen miből szemezgetni!
Legjobb bejglikészítési praktikáink
Legjobb bejglikészítési praktikáink
Bejgli, a karácsonyi sütik királynője. Nélküle nincs ünnepi terített asztal. Ha idáig valakitől kaptad vagy készen vásároltad, most süsd meg magad! Segítünk a gyakorlásban.
14 mítosz a tésztafőzésről
14 mítosz a tésztafőzésről
Vajon tényleg úgy főzzük a tésztát, ahogy azt kell? Tényleg leöblítjük vízzel és olajat adunk hozzá? Lássunk 14 mítoszt, amiben eddig mindannyian biztosak voltunk.
Dolce vita az ünnepek alatt
Dolce vita az ünnepek alatt
Eljött az ünnepi menütervezés ideje, bújjuk a süteményes recepteket. Nézzük, mire figyeljünk az édesítéssel kapcsolatban, ha egészségünkre is ügyelni szeretnénk!