Csirkemell párizsiasan rizibizivel recept

Csirkemell párizsiasan rizibizivel
Csirkemell párizsiasan rizibizivel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemell helyett készíthetjük pulyka- vagy sertéshúsból is.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg csirkemell
  • 2 tojás
  • liszt
  • őrölt fekete bors

Rizibizi:

  • zöldborsó ízlés szerint
  • 1 bögre rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • vaj
  • reszelt sajt
  • fekete bors

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkemell, bundás csirke rizibizivel, párizsi csirkemell zöldborsós rizzsel

elkészítés

  1. A rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve puhára pároljuk. A vízbe teszünk 1 fej vöröshagymát, és megsózzuk.
  2. Diónyi vajon puhára pároljuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.
  3. A csirkemellet előkészítjük: tisztítás után vékony szeletekre vágjuk, alaposan megsózzuk, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a "bundát".
  4. A tojásokat kevés sóval felverjük, a lisztet egy tálba szitáljuk.
  5. A csirkemell szeleteket először a lisztbe, majd a tojássárgába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. A kihűlt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót és a reszelt sajtot, és a frissensülttel forrón tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 512
elküldve: 0
receptkönyben: 22
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
136 recept

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!