Csirkemell nyárs sörös panírban recept

Csirkemell nyárs sörös panírban
Csirkemell nyárs sörös panírban
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem is tudom, honnan szedtem ezt az ötletet, mert már annyira régóta csinálom ezt a receptet. A kislányom imádja a csirkemellet és a rántott sajtot is, ezért, hogy egyszerre mind a kettőt megkapja, egy hirtelen ötlettől vezérelve találtam ki ezt a nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom húsételt.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A sütéshez

ajánlat

Hogy a sajtra is jól ráragadjon a panír, illetve hogy ne csurogjon ki a sütés során, az elkészült nyársakat előbb tojásba, aztán lisztbe forgatom, és csak azután mártom bele a sörös masszába. Ez a lépés nem feltétlen szükséges, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy így jobban egybenmarad a sajt.
Köretként salátát, sült burgonyát, burgonyapürét ajánlok, de tulajdonképpen bármilyen köretet lehet tálalni mellé.
Az étel nagyon kiadós.
Tálaláskor a grillpálcikákat szépen ki lehet húzni az elkészült "hengerekből".

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés-sajtos nyárs sörös bundában, sörtésztában sült csirkemell, rántott hús másképp

elkészítés

  1. A csirkemellet és a sajtot kb. 2x2 cm-es kockára vágjuk, és a húst sózzuk.
  2. A felkockázott húst és sajtot felváltva felfűzzük a grillpálcikára. (A hússal kezdjünk, és azzal zárjuk le.)
  3. A panírhoz a lisztet kikeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, a pikáns fűszerkeverékkel és a sörrel. A massza állaga palacsintatészta sűrűségű kell legyen.
  4. A felfűzött nyársakat a masszába mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 643
elküldve: 2
receptkönyben: 521
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
41 recept

Hozzászólások (10)

debmo
debmoszo, 2014-02-08 09:11

szia! Nem feltétlenül, de ad hozzá egy külön ízt. Volt már, amikor ásványvízzel csináltam, de volt már, hogy gyümisörrel. :) És persze a sör lehet alkoholmentes is. Remélem tudtam segíteni és elkészíted. Nagyon finom!

Leeanne
Leeanneszo, 2013-02-02 21:22

Én felkockázott őszibarackkompótot is fűztem a nyársakra. Nagyon jót tett neki!
Üdv: Leeanne

debmo
debmoh, 2011-10-03 07:51

Köszi Reguska. Vigyázz a sütéssel, mert szeret köpködni. Jó étvágyat hozzá, remélem ízleni fog. Üdv.

reguska
reguskap, 2011-09-30 12:22

nagyon jól hangzik és néz ki! Ki fogom próbálni! elmentve!!!
Üdv: Regi

debmo
debmosze, 2010-11-03 08:55

Szia Kata!
Véleményem szerint ne bajlódj a házilagos fűszerkeveréssel. Én a boltban vettem egyszer "pikáns" fűszerkeveréket, ez volt a neve, de fogalmam sincs hogy milyen fűszerek voltak benne. Mostanában gyros, flekken és egyéb fűszerekkel szoktam ízesíteni a panírt, attól függően, hogy milyen van otthon. Egyébként bármivel lehet a panírt ízesíteni, de nem is fontos. Én azért szoktam megfűszerezni, hogy legyen valami íze. Hidd el, az élményt nem a panír fogja megadni, hanem ami benne van:)

kata1986
kata1986k, 2010-11-02 22:00

Kedves Debmo!
Azt szeretném kérdezni, hogy a pikáns fűszerkeverék nálad mi takar? Milyen fűszereket keverjek, milyen arányban?
Köszi: Kata

laraed
laraedk, 2010-06-01 11:31

Ezt is kifogom próbálni!! Nagyon ígéretesnek hangzik és látszik:)))))) Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
962