Csirkemell nyárs sörös panírban recept

megosztás
0
Csirkemell nyárs sörös panírban
Csirkemell nyárs sörös panírban
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem is tudom, honnan szedtem ezt az ötletet, mert már annyira régóta csinálom ezt a receptet. A kislányom imádja a csirkemellet és a rántott sajtot is, ezért, hogy egyszerre mind a kettőt megkapja, egy hirtelen ötlettől vezérelve találtam ki ezt a nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom húsételt.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A sütéshez

ajánlat

Hogy a sajtra is jól ráragadjon a panír, illetve hogy ne csurogjon ki a sütés során, az elkészült nyársakat előbb tojásba, aztán lisztbe forgatom, és csak azután mártom bele a sörös masszába. Ez a lépés nem feltétlen szükséges, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy így jobban egybenmarad a sajt.
Köretként salátát, sült burgonyát, burgonyapürét ajánlok, de tulajdonképpen bármilyen köretet lehet tálalni mellé.
Az étel nagyon kiadós.
Tálaláskor a grillpálcikákat szépen ki lehet húzni az elkészült "hengerekből".

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-sajtos nyárs sörös bundában, sörtésztában sült csirkemell, rántott hús másképp
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A csirkemellet és a sajtot kb. 2x2 cm-es kockára vágjuk, és a húst sózzuk.
  2. A felkockázott húst és sajtot felváltva felfűzzük a grillpálcikára. (A hússal kezdjünk, és azzal zárjuk le.)
  3. A panírhoz a lisztet kikeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, a pikáns fűszerkeverékkel és a sörrel. A massza állaga palacsintatészta sűrűségű kell legyen.
  4. A felfűzött nyársakat a masszába mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 806
elküldve: 6
receptkönyben: 550
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
45 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

debmo
Debmo / debmo szo, 2014-02-08 09:11

szia! Nem feltétlenül, de ad hozzá egy külön ízt. Volt már, amikor ásványvízzel csináltam, de volt már, hogy gyümisörrel. :) És persze a sör lehet alkoholmentes is. Remélem tudtam segíteni és elkészíted. Nagyon finom!

Leeanne
Leeanne / Leeanne szo, 2013-02-02 21:22

Én felkockázott őszibarackkompótot is fűztem a nyársakra. Nagyon jót tett neki!
Üdv: Leeanne

debmo
Debmo / debmo h, 2011-10-03 07:51

Köszi Reguska. Vigyázz a sütéssel, mert szeret köpködni. Jó étvágyat hozzá, remélem ízleni fog. Üdv.

reguska
reguska p, 2011-09-30 12:22

nagyon jól hangzik és néz ki! Ki fogom próbálni! elmentve!!!
Üdv: Regi

debmo
Debmo / debmo sze, 2010-11-03 08:55

Szia Kata!
Véleményem szerint ne bajlódj a házilagos fűszerkeveréssel. Én a boltban vettem egyszer "pikáns" fűszerkeveréket, ez volt a neve, de fogalmam sincs hogy milyen fűszerek voltak benne. Mostanában gyros, flekken és egyéb fűszerekkel szoktam ízesíteni a panírt, attól függően, hogy milyen van otthon. Egyébként bármivel lehet a panírt ízesíteni, de nem is fontos. Én azért szoktam megfűszerezni, hogy legyen valami íze. Hidd el, az élményt nem a panír fogja megadni, hanem ami benne van:)

kata1986
kata1986 k, 2010-11-02 22:00

Kedves Debmo!
Azt szeretném kérdezni, hogy a pikáns fűszerkeverék nálad mi takar? Milyen fűszereket keverjek, milyen arányban?
Köszi: Kata

laraed
Edit / laraed k, 2010-06-01 11:31

Ezt is kifogom próbálni!! Nagyon ígéretesnek hangzik és látszik:)))))) Üdv Edit

962