r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszeres joghurt mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkemell fűszeres joghurt mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 336 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 672 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk.
  2. A kétféle hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A koriandert megmossuk, jól lerázzuk, kb. 1 evőkanál koriander levelet félre teszünk, a többit apróra vágjuk.
  3. A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük.
  4. Egy serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, rászórjuk a húst, és körbe megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a kétféle hagymát és az apróra vágott koriandert. Hozzáadjuk a fűszereket, és további 1-2 percig sütjük.
  5. A joghurtot simára kavarjuk az étkezési keményítővel és kb. 50 ml vízzel, majd a fűszeres hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A húst a mártáshoz adjuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten, kb. 7 percig főzzük. A mandulapehellyel és a maradék koriander levéllel megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7522
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom. Tálaljuk rizzsel vagy kuszkusszal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek