r
Nosalty Logó

Csirkemell falatok padlizsánnal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Csirkemell falatok padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6774 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    5007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 1240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek. olajat a fűszersóval elkeverjük, és a húshoz adjuk, összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  2. A sárgarépát, lila hagymát és padlizsánt tetszőleges alakra felaprítjuk, és a maradék olajon nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabályt kövessünk, a szilárdabb és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lilahagymát, és pár perc múlva a padlizsánt. Amikor már minden kellőképpen megpuhult, kiöntjük egy edénybe, és félretesszük.
  4. Ezután a serpenyőben megpirítjuk a húst, ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olajbogyót, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek. vízzel elkevert szószt, megforraljuk, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9795
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell falatok padlizsánnal
Ligeti Károly 129 recept

A padlizsán (tojásgyümölcs) Kelet-Indiából származik, és Európában az olasz és görög konyhában jelent meg először. A padlizsánnak magas a C-vitamin tartalma, valamint gazdag karotinban és ásványi sókban. Készíthető belőle többek között pástétom, de kirántva is ízletes, sőt akár meg is tölthetjük vagy süthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek